27 / 04 / 2024

İzmit-Kandıra duble yolu Mayıs 2016'da tamam!

İzmit-Kandıra duble yolu Mayıs 2016'da tamam!

Kandıra’da Kocaeli Valiliği tarafından düzenlenen ve Turan Güneş Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında konuşan Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, İzmit-Kandıra duble yolunun Mayıs 2016’da teslim edileceğini açıkladı




Kocaeli Valiliği tarafından düzenlenen koordinasyon toplantılarının 7’ncisi Kandıra’da yapıldı. Turan Güneş Kültür Sitesi’nde gerçekleşen toplantıya Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, il ve ilçe kurum idarecileri ile muhtarlar katıldı. 


MUHTARLAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Güzeloğlu, yönetim ve hizmet anlayışlarının temelinde insanların mutluluğunu hedef aldıklarını söyledi. Vatandaşa en iyi hizmeti verebilmenin yolunun muhtarlardan geçtiğine değinen Vali Güzeloğlu, “14 yıllık valilik dönemimde en yakın çalışma arkadaşlarım her bölgede muhtarlar olmuştur. Vatandaşın arzu ve beklentilerini muhtarlardan alarak bugün 5’nci ilimizde hep başarılı çalışmalara imza attık. Muhtarların iradeleri bizim için çok önemli çünkü o irade milletin kendisidir. Yaptığımız yatırımlarda bakıyoruz ki muhtarların hiç bir şeyden haberi yok. Bundan sonra tüm kamu kuruluşları yapılacak yatırım ve hizmetlerden muhtarları da haberdar edecek, önerilerini alacak. Meselenin sahibi milletse, milletin temsilcisi de muhtardır.” dedi. 


YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Kandıra ile ilgili önemli projelerin olduğunu söyleyen Vali Güzeloğlu, “Kandıra’nın kaderini değiştirecek projelerimiz var. Bunların bir kısmı başladı, bir kısmı ihale aşamasında, bir kısmı da son aşamada. Alt yapı yatırımlarımız, İzmit-Kandıra duble yol bağlantılarımız, Kaynarca, Ağva, Şile, Karadeniz sahil yolumuz, Gıda OSB ve tüm konulardaki yatırım ve hizmetlerimize devam edeceğiz. Turizmin canlanması için çok önemli hedeflerimiz var. Kandıra halkının her meselesinin mesuliyeti bize ait olarak devam edecek” dedi.  


KANDIRA GELİŞMİŞLİKTE 493’ÜNCÜ SIRADA

Ardından konuşma yapan Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, ilçede yapılan yatırım ve hizmetler ile ilgili bilgi verdi. Kandıra’nın sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 493’ncü sırada olduğunu belirten Çiçek, “2004 yılı devlet planlama teşkilatlarının ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sırasına göre Körfez 3’ncü, İzmit 11’nci, Derince 18’nci, Gölcük 67’nci, Karamürsel 100’üncü, Kandıra ise 493’üncü sıradadır” dedi. Ayrıca Kandıra’nın bütçesi hakkında bilgi veren Çiçek, “2014 yılı bütçe geliri 30 milyon 303 bin 908 TL, gideri ise 52 milyon 110 bin 334 TL’dir. 2015 yılı bütçe geliri 26 milyon 940 bin 331 TL, gideri ise 42 milyon 831 bin 876 TL’dir” şeklinde konuştu. 


KAPALI SPOR SALONU OCAK’TA AÇILIYOR

Kandıra’da yapımı devam eden Kapalı Spor Salonu’nun Ocak ayı içerisinde açılışının yapılacağını söyleyen Kaymakam Çiçek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Valiliği Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokolle 2 milyon 984 TL’ye toplam alanı 6 bin 500 metrekare olan kapalı spor salonu inşaatının yüzde 63’lük kısmı tamamlandı. Ocak ayı içerisinde açılışı yapılacaktır. 24 derslik İmam Hatip Ortaokulu inşaatı da devam etmekte. Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde hizmete girecektir” dedi. 


DUBLE YOL MAYIS 2016’DA TAMAMLANIYOR

İzmit-Kandıra duble yolunun 2016 Mayıs ayında biteceğini ve Kandıra eski Kaymakamı merhum Mehmet Sarıcan’ın hayatını kaybettiği ve birçok ölümlü kazalara neden olan Ada Caddesi’ne üst geçit yapılacağını kaydeden Çiçek, “Ada Caddesi’ne duble yol ile birlikte yaya üst geçidi ihalesi Mayıs 2015’de, yer tespiti de Temmuz 2015’de yapıldı. 6 milyon 826 bin bedel ile ilk aşamada 50 kilometre yapılacak olan duble yolun inşaatı, 2016 Mayıs ayında turizm sezonu başlamadan önce tamamlanacak. Böylece özellikle Kandıra’da yaşayan vatandaşlar için çok ciddi tehlike arz eden, ölümlü kazaların yaşanmış olduğu bölgede çareyi bulmuş olacağız. Ayrıca 3 gidiş 3 geliş yapılacak olan Ağva-Kandıra yolunun proje çalışması da tamamlandı. İhale aşamasına geldi. Bu yolun devamı niteliğinde olan Kandıra-Kaynarca duble yolu da aynı durumdadır. İzmit-Kandıra duble yolunun ardından ilk önce Ağva istikameti yapılacaktır” dedi. 


SUNGURLU BARAJI FAALİYETE GEÇECEK

Safalı Göleti için işlemler tamamlandı. Önümüzdeki sezon yatırımlar fiilen başlayacaktır. Böylece, Safalı, Çalköy, Ballar köylerinde sulu tarım faaliyeti başlayacaktır. İstanbul ve Şile İlçesi ile Marmara Bölgesi’ne sel ve taşkınlardan korumak ve su ihtiyaçlarını karşılamak adına yapılan Sungurlu Barajı’nda da ihale yapıldı. Aralık ayı içerisinde teslimi yapılacak. Şu an da yüzde 50 civarı bitmiştir. Firma büyük olasılıkla 2 ay süre uzatımı isteyebilir. Ama mutlaka faaliyete girecek. Akçaova Tokaçlar Mahallesi, Teksen Mahallesi Düzköy ve İlyaslar mevkiinde baraj yapıldıktan sonra su altında kalma durumu oluşabilecek. Bu bölgelerde yerinden yurdundan olacak vatandaşlarımız talep olması halinde yeni bir iskan sahasına alınacaktır” dedi. 


GIDA OSB İÇİN DANIŞTAY’A GİDİLDİ 

Kandıra’nın son 20 yıldır çok göç verdiğini kaydeden Kaymakam Çiçek, “Kandıra’nın ekmek kapısı olan Gıda OSB, Türkiye sathında tarım ve hayvancılığın gelişmesi, bu sektörlerdeki ürünlerin işlenmesi, paketlenerek sunulması amacı ile planlandı. Kamulaştırma davası devam ederken Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nin kararı ile OSB’nin yer seçimi iptal edildi. Bu karara Danıştay’da itiraz edildi. İnşallah olumlu sonuç bekliyoruz” diye konuştu. 


KENT MEYDANI 2017’DE BAŞLIYOR

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ise sunumunda kent meydanının yapımına 2017 yılında başlanacağını söyleyerek, “Kandıra’mız için önemli olan, ilçemize ivme kazandıracak, köy görüntüsünden kurtaracak kent meydanı projemiz için Büyükşehir Belediyesmiz ile birlikte çalışmamızı yaptık. İnşallah 2017 yılında temelini atacağız. 2019 yılına kadar kent meydanı projesini gerçekleştirmek istiyoruz. Bununla birlikte eski devlet hastanesinin yerine yeni belediye hizmet binasını yapmak istiyoruz” dedi. 


BİN KİŞİLİK DÜĞÜN SALONU

Namazgah Projesi ile Kandıra’nın önemli eksiklerinden biri olan düğün salonu ihtiyacının karşılanacağını belirten Köken, “1000 kişilik düğün salonu, beraberinde 150 kişilik seminer salonu, 250 kişilik restoranı ve çocuk oyun gruplarının bulunduğu Namazgah Proje’mizde ilk kazmayı 15 gün içinde vuruyoruz. İnşallah bir dahaki sezon başlamadan Nisan ayında açılışını yapacağız” dedi. Namazgah alanında müze açılacağını da kaydeden Köken, “Namazgah Projesi’nin 2’nci etabında ibadethane, kütüphane ve bölgemizin önemli tarım aletlerini tanıtacağımız biz müzeyi Kandıra’mıza kazandırmak istiyoruz” dedi. 


SARISU MESİRE ALANI SEZONA YETİŞECEK

Sarısu Mesire Alanı’nın bu sezona yetişeceğini söyleyen Köken, “Şuan Cebeci, Kerpe ve Kefken sahillerimiz çok iyi bir aşamaya geldi. Şimdi sıra Bağırganlı, Seyrek ve Sarısu plajlarımızda. Sarısu sahilimizin tepesinde belediyemize ait güzel bir yerimiz var. Buraya kır lokantası, kır kahvesi, terası ile birlikte 2016 yazında insanımızın hizmetine sunacağız. Sahil düzenleme projesi ile Sarısu sahilimiz bu sezon tercih edilen en güzel sahillerimizden biri olacak. Bağırganlı sahil yolu düzenlemesi de 2016 yılı içerisinde bahar öncesi tamamlanacak” dedi. 


YELKENCİOĞLU KONAĞI YAPILACAK

Yelkencioğlu ailesine ait eski binanın konak yapılacağını söyleyen Başkan Köken, bu konuda Vali Güzeloğlu’dan destek istedi. Köken, “Kandıra’mıza dışarıdan gelen misafirlerimizi ağırlamak için konak yapmayı çok arzuluyorduk. Yelkencioğlu ailesinin sahibi olduğu 1800’lü yıllardan kalma güzel bir konağımız var. İnşallah bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yakın bir zamanda bu ailenin konağı bağışlayacağına inanıyoruz. Son aşamaya geldik” dedi. 


KANDIRA’YA HAYIRLI OLSUN

Toplantıya katılan hissedarlardan Hidayet Yelkencioğlu, “150 seneden fazla Kandıra’da yaşamış bir ailenin en küçüğüyüm. Büyüklerimiz her zaman Kandıra için çeşitli hizmetlerde bulunmuşlar. Biz de Kandıra’mıza böyle bir şey armağan etmekten şeref duyacağız. Kandıra’da tarihi geçmişi olan, Kurtuluş Savaşı’nda İngilizlerin hastanesi olan bir evden bahsediyoruz. Ailemizin adının yaşaması için bu evi Kandıra’mıza armağan etmek istiyoruz” dedi. Vali Güzeloğlu’da, “Yelkencioğlu Konağı Kandıra’mıza hayırlı olsun” dedi.  


ESKİ KÖY OKULLARI DEĞERLENDİRİLECEK

Başkan Köken, mahallelerde kullanılmayan eski köy okullarını belediye bünyesine alarak, onarılacağını ve mahalle halkının kullanımına açılacağını söyledi. Vali Güzeloğlu da “Bu konu muhtarlarımıza emanet. İster kültür binası, ister muhtarlık binası isterseniz de kütüphane yapın. Yeter ki millete hizmet için değerlendirin” dedi. Ayrıca Kandıra Lisesi’nin müze ve kütüphane olarak yapılmasının da onayının çıktığını belirtti.


LOKANTALAR CADDDESİ YENİLENİYOR

Kandıra sahillerinin uluslararası su sporları yarışmalarının düzenleneceği alanlar olduğunu ekleyen Başkan Köken, bu konuda gerekli girişimlerde bulunduklarını en uygun sahilin de Sarısu olduğunu kaydetti. Yakın zamanda bu projenin hayata geçeceğini açıkladı. Ayrıca Kandıra merkezdeki 3 ana caddede cephe iyileştirilmesi yapılacağını söyleyen Başkan Köken, 2016 yılında lokantalar caddesinin cephe iyileştirilmesinin yapılacağını, 2018 yılına kadar da 3 ana caddenin cephe iyileştirilmesinin tamamlanacağını söyledi.  TOKİ  Konutlarıyla ilgili de bilgi veren Köken, “Bir kısmı alt gelir grubuna ait, 206 konutlu projemiz 10 Aralık’ta TOKİ tarafından ihaleye çıkarılacak” diye konuştu.


ÖĞRENCİ SAYISI AZALIYOR

Toplantıda söz alarak 4 yıllık fakülte ile ilgili bilgi veren Kandıra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. Ümit Alnıaçık, “Biz üniversite olarak 4 yıllık fakültemizde akademisyen kadromuz için çalışmalar yürütüyoruz. 1995 yılında kurulan Meslek Yüksek Okulumuzun kendisine ait binası yok. Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ni de içine alacak Kandıra’ya yakışan bir kampus alanı hayal ediyoruz. Bağış yoluyla arazi tahsisini tamamlayabilirsek bina inşaatını da tamamlayacağız. Öğrenci sayımız giderek azalıyor. O yüzden zamanımız kalmadı. Bunu biran önce yapmamız gerekiyor” dedi.


4 YILLIK FAKÜLTE İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Başkan Köken, hayırsever iş adamı Volkan Cansever’in 4 yıllık fakülte için yer tahsisinde bulunduğunu söyleyerek bina yapımı için Vali Güzeloğlu’dan destek istedi. Güzeloğlu, Cansever ile görüşerek kendisini tebrik etti. Cansever yaptığı konuşmasında “Belediye başkanımız 30 dönüme yakın araziden söz etti. Biz de tamam dedik. Kandıra için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi. Başkan Köken, Cansever’in bağışladığı 30 dönümlük arazinin 25 dönümünü üniversite binası için 5 dönümünü ise spor kompleksi için düşündüklerini söyledi. Güzeloğlu, Cansever’i tebrik ederek “Kandıra’ya bağlılığını takdir ettim. Bu nikâhı bugün kıyalım ve o arsada gerekli çalışmaları başlatalım. Yeni kampusu Kandıra’ya hayırlı olsun” dedi.



Manşet Kocaeli


Geri Dön