16 / 05 / 2024

İzmit Yenimahalle cezaevi bölgesi eğitim kampüsü oluyor!

İzmit Yenimahalle cezaevi bölgesi eğitim kampüsü oluyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Bu dönemde İzmit’imizin temel dönüşümleriyle yakından ilgileneceğiz. Gazi ve İzmit liselerinin şehir dışına çıkarılma vakti geldi. Yenimahalle’deki cezaevi bölgesi bir eğitim alanına dönüştürülecek" dedi...




Büyük Birlik Partisi (BBP) Kocaeli İl Başkanı Sedat Duyar ve il yöneticileri, Kadir Engin, Murat Anar, Ümran Günal, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.


İkinci kez İzmit Belediye Başkanı seçilen Doğan’ tebrik edip başarı dileğinde bulunan BBP İl Başkanı Duyar, “Zor ve yorucu bir süreçten sonra yeniden seçildiğiniz için sizleri tebrik ederiz. BBP olarak yeni döneminizde sizden özellikle istediğimiz bazı çalışmalarınız bulunmaktadır. Bunlar içerisinde özellikle Yenimahalle’de bulunan cezaevinin kaldırılması konusunda çalışmalarınızı rica ediyoruz” dedi.


BBP İl başkanı ve yöneticilerinin ziyaretleri için teşekkür eden Başkan Doğan ise, “Eskiden olduğu gibi yeni dönemde de herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceğim. Bu dönemde İzmit’imizin temel dönüşümleriyle yakından ilgileneceğiz. Özellikle şehrin merkezinde kalan kent efsanesi olan Gazi ve İzmit liselerini şehir dışına çıkarılma vakti geldi. Yenimahalle’deki cezaevi bölgesi bir eğitim alanına dönüştürülecek. Cezaevi alanını özellikle İzmit Lisesinin ve Gazi Lisesinin içerisinde bulunduğu bir eğitim kampüsü olarak şekillendireceğiz. Böylelikle cezaevinin yerine okul yapılmasının büyük anlamıyla birlikte, merkezdeki öğrenci ve trafik yoğunluğu azaltılmış olacak. Şehir merkezinde eğitim alanlarının olması öğrencilerimizin konsantresini dağıtabilmektedir. Bu projeyle birlikte öğrencilerimiz için daha sağlıklı eğitim ortamları sağlanacaktır” şeklinde konuştu.



Kocaeli Gazetesi


Geri Dön