02 / 05 / 2024

Gölbaşı'na kent meydanı ve eğitim kampüsü geliyor!

Gölbaşı'na kent meydanı ve eğitim kampüsü geliyor!

Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü Protokol İmza Töreni gerçekleştirildi. Projeyle ilçeye büyük bir kent meydanı ve park inşa edilecek. 



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gölbaşı ilçesindeki bir konferans salonunda düzenlenen "Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü Protokol İmza Töreni"nde konuşma yaptı. Bakan Yılmaz konuşmasında hazırlanan projeyle ilçeye büyük bir kent meydanı ve park kazandırılacağını belirtti.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Projenin Gölbaşı'na büyük değer katacağını ifade eden Yılmaz, "İmzaladığımız protokolle hem parklarla ve şehir meydanıyla birlikte Gölbaşı kazanacak hem de eğitim kurumlarıyla birlikte Gölbaşımız daha iyi, daha güzel eğitime kavuşacak." dedi.


Modern eğitim kampüsü yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da törende konuştu. Tuna kent meydanından taşınan okulların yerine Gölbaşı'nda daha gelişmiş ve modern okullar yapılacağını söyledi. Tuna öğrencilerin bu sayede eğitimde daha iyi imkanlara kavuşacağını ifade etti.


Bakan Yılmaz, Vali Topaca,  Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay "Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü" projesinin yapımı için hazırlanan protokolü birlikte imzaladılar. 


Projeyle, yıkılacak Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi ve yanında yer alan eski okul yapıları yerine Bahçelievler Mahallesi'nde daha modern bir eğitim kampüsü oluşturulacak.


Geri Dön