18 / 05 / 2024

İzmit'te deprem konutları bürokratlara tahsis ediliyor

İzmit'te deprem konutları bürokratlara tahsis ediliyor

İzmit'in Arızlı Mevkisi'nde kurulu deprem konutlarında sular durulmuyor



Kalıcı konut hakkı elde edemeyen depremzedeler, beş yılın sonunda evlerinden çıkarılmaya ve deprem evlerinin bürokratlara tahsis edilmesine sert tepki gösteriyor. Önceki gece saat 02.00'de bir vali yardımcısının kendisine tahsis edilen eve taşınması sırasında Arızlı sakinleri ve polis arasında büyük arbede yaşandı. Vali yardımcısının taşınmasına engel olan depremzedelere, polis sabaha karşı 05.30'da müdahale etti. Çıkan arbedede 6 depremzede yaralandı. Arızlı'da ilk öfke patlaması, 16 Ağustos'ta Bölge Çalışma Müdür Yardımcısı Ercan Kale'nin taşınması sırasında meydana gelmişti. Bu olaydan sonra valiliğin kararıyla taşınma işlemi geceye kaydırılmış, depremzedeler de gece çadırlarda nöbet tutmaya başlamıştı.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kadir Topbaş, CHP'nin 3. Köprü güzergâhını doğruladı

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in açıkladığı 3. Köprü güzergâhı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tarafından doğruladı. Topbaş, "Evet üçüncü köprü güzerganı Beykoz - Tarabya arasında" dedi.

Tarabya-Beykoz geçişinin henuz bir teklif olduğunu söyleyen Topbaş, "Bu gizli kapaklı birşey değil. Şu anda teknik elemanlarımız, çalışmalarını yapmakta. Sanki birşeyler dönüyormuş gibi, anlatmak basit bir siyaset" şeklinde konuştu. Adı geçen bölgeyi Başbakan ve Ulaştırma Bakanı'yla birlikte havadan incelediklerini söyleyen Topbaş, "Şu anda planları işleniyor. Meclise getirmeye uğraşıyoruz. Bazı ufak değişiklikler olabilir" dedi. Konuyu Eylül ayında meclise getirmeye çalıştıklarını kaydeden Topbaş, şunları söyledi: "Bunu net olarak planları işlendikten sonra, o izi öngören Tarabya oteliyle karşısına gelen nokta arasında bir değerlendirme yapılıyor."

İstanbul'un iki kıtası arasındaki bu geçişte, çevreye zarar vermeyen bir çalışma yapılacaklarını söyleyen Topbaş, buna örnek olarak Fransa'nın güney sahillerini gösterdi. 3.Köprü geçişinin önceden daha Kuzey'de düşünüldüğünü belirten Topbaş "Çok daha kuzeydeki noktalardan vazgeçiliyor. Orman etkileniyor diye" dedi. Topbaş rant tartışmalarıyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Her arazi,  her bölge kıymetli. Baştan bunu açıklamamamızın sebebi, birileri kapatmasınlar diye. Bu güzergahta hafif oynamalar olabilirler."
Radikal

 


Geri Dön