28 / 04 / 2024

İzmit'te huzurevi inşaatı valiliğe takıldı!

İzmit'te huzurevi inşaatı valiliğe takıldı!

İzmit Belediyesi’nin huzurevi arazisinde yer alan 300 metrekare arazi için 300 bin lira talep ettiği gündeme geldi. Konu TBMM'de tartışıldı.



İzmit Belediye Meclisi’nde yeni yapılacak huzurevi gündeme geldi. Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre; konuyla ilgili İlker Kazan ve Engin Duymaz meclise soru önergesi verdi. 

Önergede şu açıklamalar yer aldı: “Turgut Mahallesi’nde yapılacak Huzurevi’nin ruhsatını gündeme getirdi. “Yeni Huzurevi binası için söz konusu arazinin içinde kalan 300 metrekare arazi için belediyenin 300 bin lira talep etmesi doğru mudur?” 

HUZUREVİNİ ÖNEMSİYORUM 

Belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Huzurevini ben de önemsiyorum. Bir an önce inşaatın tamamlanmasını istiyorum. Bir an önce yapılması gerekiyor. Bize yazılı herhangi bir teklif yok. 300 bin lira talep etmedik. Kafama göre hibe yapamam. Kanun neyse birimlerimiz bakar ve süreci hızlandırırız. Bize resmi bir ruhsat talebinde bulunulmadı. Ben o inşaatla ilgili üzgünüm. Beton ve yeşil alanı az bir proje. Keşke daha güzel bir proje çizilmiş olsaydı” dedi.

BEDELSİZ OLMUYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Emlak İstimlak Müdürü Recep Barış, “Valilikle irtibat kurduk. Bir bedel söz konusu. Ödeneklerinin olduğunu söylediler. Ödeme yapmalarını bekliyoruz. Yasa gereği bedelsiz tahsis yapamıyoruz” diye konuştu.


Geri Dön