06 / 05 / 2024

İzocam 11. Yalıtım Yarışması için başvuru süresi doldu!

İzocam 11. Yalıtım Yarışması için başvuru süresi doldu!

İzocam 'ın bu sene onbirincisini düzenlediği Üniversite Öğrencileri Yalıtım Yarışması 'nın ilk üç finalisti, Prag 'da Isover, Saint-Gobain Insulation tarafından gerçekleştirilecek Multi Konfor Binalar Yarışması 'nda ülkemizi temsil edecek



Geçen senelerden farklı olarak bu yıl lisans öğrencilerinin yanısıra yüksek lisans öğrencilerinin de katıldığı yarışmaya 108 grup başvuru yaptı.

İzocam tarafından onbirincisi düzenlenen Yalıtım Yarışması 'nın proje konusu, yüksek binalarda enerji etkin yapı kavramına yaratıcı yaklaşımlar getirilmesi olarak belirlendi.   Yarışmada Multi Konfor Bina tanımına göre ve pasif ev bileşenleri ile çok amaçlı bir kule tasarlanması amaçlandı.

Öğrenciler, Yalıtım Yarışması 'nda Aşağı Manhattan bölgesinin Güney Greenwich olarak adlandırılan kısmında, sürdürülebilir bir gökdelen tasarladılar. Yeni yapılacak kulede; geleceği önceden görmek açısından, Greenwich 'te ve Aşağı Manhattan 'ın İş Merkezi Bölgesi 'nde farklı seviyelerdeki sürdürülebilirliklere ulaşmak için başta gelen projelerden biri olması kriteri arandı.

Türkiye ve KKTC Üniversitelerinin Mimarlık, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği öğrencilerinin katıldığı “İzocam 11. Yalıtım Yarışması 'nda ” ulusal jüride; makine mühendisi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, mimar Emir Uras, mimar Erkan şžahmalı, mimar Yr. Doç. Dr. Gülten Manioğlu, makine mühendisi Prof. Dr. Mehmet çalışkan ve mimar şževki Pekin gibi ses yalıtımı, yangın güvenliği, ekolojik binalar ve yapı fiziği konusunda yetkin isimler yer aldı.

Başvurularına Ekim ayında başlanan yarışmada, projeler 1 Nisan 2011 'de teslim edildi.   Dereceye giren projeler 15 Nisan 2011 tarihinde yarışmanın web sitesi üzerinden duyurulacak, ödüller ise 20 Nisan 'da YEM (Yapı Endüstri Merkezi) 'de düzenlenecek törende verilecek. Ulusal etapta ilk üç dereceyi paylaşan proje sahipleri, 18-21 Mayıs 2011 tarihleri arasında çek Cumhuriyeti 'nin başkenti Prag 'da düzenlenecek uluslararası etapta ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak. Ulusal yarışmanın birincisi 6.000 TL, ikincisi 4.000 TL ve üçüncüsü 3.000 TL ile ödüllendirilecek. Bu sene ayrıca İzocam Özel Ödülü adı altında bir proje daha 1.500 TL değerinde ödül almaya hak kazandı.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye www.yalitimyarismasi.com adresinden ulaşılabilir. Ayrıca tüm sorular ve iletişim için Yapı Endüstri Merkezi (0212 266 –70 –70 / [email protected]) ile irtibat kurulabilir.


Geri Dön