İzoduo ısı kaybını yüzde 70 azaltacak malzeme üretti!
Eskişehirli İzoduo, kendi adını taşıyan inşaat malzemesiyle ısı kaybını yüzde 70 azaltıyor. İzoduo, mantolamadaki ek maliyet ve atık problemini de ortadan kaldırıyor
Eskişeşirli İzoduo firması, inşaat sektöründe ses getirecek bir buluşa imza attı. İzoduo’nun kendi adını taşıyan ürünü yangına, depreme ve neme dayanıklı, mantolama ve tuğlaya göre daha düşük maliyetli ve daha fazla yalıtım sağlıyor. Ürünle ilgili bilgi veren İzoduo Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Lüleci, yüzde yüz yerli ürün olarak ürettikleri İzoduo’nun bina kaplama malzemesi olduğunu, buna ek olarak da bina içerisinde kullanılabileceğini de söyledi. Esas uğraşı alanlarının sıcağa ve soğuğa karşı yalıtım olduğunu söyleyen Lüleci, en kolay enerjinin tasarruf edilmiş enerji olduğunu vurguladı. Türkiye’nin ısı kaybı konusunda resmi kaynaklara göre her yıl sadece doğalgazdan 7 milyar doları havaya savurduğunu anlatan Lüleci, bu yıl yeni binalarla bu rakamın 7 milyarı da geçeceğini hatırlatıyor.
AĞIRLIĞI DUVARIN YARISI KADAR
Isı kaybını, binanın dışını İzoduo ile kaplayarak yüzde 70 çözdüklerini ifade eden Lüleci, bu yöntemin mantolama olmadığını kaydetti. Mantolama yapılırken binanın dış yüzeyinin strafor ile kaplanıp üzerine file yerleştirilip sıva yapılarak gerçekleştiğini anlatan Lüleci, mantolamanın yaklaşık 10 yıl ömrü olduğunu ve 10 yıl sonra değişmesi gerektiğini belirtti.
Lüleci, mantolama da ikinci bir maliyet ve atık probleminin söz konusu olduğunu, İzoduo’nun bu sorunu da ortadan kaldırdığını ifade etti. İzoduo’nun hızlı, hafif ve sağlam bir ürün olduğunun altını çizen Lüleci, ürünün bir duvarın yaklaşık yarısı ağırlığında, gaz betondan daha hafif ama tuğladan 3 kat daha sert olduğunu söyledi.
Tuğlaya alternatif
İzoduo’nun sadece Türkiye değil dünya patentinin ellerinde olduğuna dikkat çeten Lüleci, üretim yöntemlerinin yalnızca kendilerine ait olduğunu, benzer bir üretimin olmadığının altını çizdi. Ürünün büyük bloklar halinde döküldüğünü, çok düzgün bir biçimde kesilerek piyasa sunulduğunu belirten Lüleci, parçaların küçükten büyüğe değil büyükten küçüğe işlendiğini ve istenilen ebatta üretim yapılabildiğini vurguladı. Ürünün tuğlaya tamamen alternatif olduğunu söyleyen Lüleci, İzoduo kullanıldığında tuğlaya ihtiyaç olmadığını söyledi. İzoduo’nun pomza taşı, çimento, pomza tozu ve özel bir yapıştırıcı ile yapıldığını bilgisini veren Lüleci, normal bir tuğlaya göre maliyetin yüzde 30 daha ucuz olduğu, normal mantolamaya göre yüzde 250 daha fazla izolasyon sağladığını belirtti.
Star