04 / 05 / 2024

İZSU Genel Müdürlüğü, 23 yeni kombine kanal temizleme aracı satın aldı!

 İZSU Genel Müdürlüğü, 23 yeni kombine kanal temizleme aracı satın aldı!

İZSU Genel Müdürlüğü, 25.5 milyon liralık yatırımla 23 yeni kombine kanal temizleme aracı satın aldı. Hem ekonomik ve hızlı, hem de çevreci olan yeni araçlarla 1 saat süren temizlik çalışması, 15 dakikaya inecek.




Son teknolojiyi yakından takip ederek araç filosunu güçlendiren İZSU Genel Müdürlüğü, 25.5 milyon liralık yatırımla 23 yeni kombine kanal temizleme aracı satın aldı. Hem ekonomik ve hızlı, hem de çevreci olan yeni araçlarla 1 saat süren temizlik çalışması, 15 dakikaya inecek. 


Kanal hizmetlerine hız veren  İzmir  Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 25.5 milyon liralık yeni yatırımla, kanal temizliklerinde ve tıkalı ana kanalların açılmasında kullanılmak üzere 23 yeni kombine kanal aracı satın aldı. İZSU’nun satın aldığı çevreci motorlu yeni kombine kanal araçları, ekonomik olduğu kadar çok hızlı sürede kanal temizleyebiliyor. 3 ton temiz su ile 5 ton pis su kapasiteli araçlar Türkiye’de yerli bir firma tarafından üretildi. Sulu ortamda çok yüksek vakum gücüne sahip (11700 metreküp/saat kapasiteli) kombine kanal temizleme araçları, ilk defa İzmir’de kullanılacak. Bu araçlar sayesinde kanal temizleme işi, çalışmaya su boşaltma gibi nedenlerle hiç ara verilmeden yapılacak ve daha önce başka araçlarla 1 saat süren temizlik çalışması, 15 dakikaya inecek. Araçların 7’sinin hizmete girdiğini, güçlü emme kapasiteli ve aralıksız su boşaltım özelliği olan 4 aracın ise Haziran sonunda İzmir’de olacağını ifade eden İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, 12 aracın da üretiminin devam ettiğini ve yıl sonunda teslim edileceğini söyledi. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, yeni araçlar sayesinde iş kapasitesini artıracakları gibi sürat de kazanacaklarını bildirdi.


Bütünşehir Yasası ile sorumluluk alanlarının genişlediğine dikkati çeken yetkililer, “Araç-gereç ve ekipman parkımızı, genişleyen sorumluluk alanımızın ihtiyacına yanıt verecek şekilde güçlendiriyoruz. Hizmete aldığımız kanal temizleme araçlarımız bize bağlanan ilçelerde de hizmet verecek” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön