24 / 07 / 2024

İzzetiye Keşan'ın mahallesi oldu!

İzzetiye Keşan'ın mahallesi oldu!

Keşan Belediyesi Meclisi, İzzetiye'nin Keşan'a bağlanması konusunda Belediye Meclisi'nin kararı ile Keşan'a yapılması planlanan Sağlık Bilimleri Yüksekokulu için gerekli olan ilave imar planı hakkında olağanüstü toplandı ve evet dedi.





Mehmet Özcan başkanlığında toplanan Meclis'te, toplantıyı açan Mehmet Özcan; Ercan Ersoylu, Sac ide Ökten, Mehmet Ali Ürkmez, Sabri Küçükkarakaş, Nilüfer Erk Oğuz, Erkan Gege, Bayram Ay, Ercan Dağlı ve Necati Görür ile Orhan Süzen mazeret bildirdikleri için izinli sayılmalarını teklif etti. Teklif oy birliği ile kabul gördü. Meclis daha sonra İzzetiye Köyü'nün Keşan'a katılması hususunu ele aldı. 


Madde hakkında bilgi veren Özcan, "İzzetiye halkı yaptıkları referandum sonucu Keşan'a bağlanmak istediklerini beyan ettiler. Yasalarımız gereği bu beyan İlçe Seçim Kurulu aracılığıyla Edirne Valiliği'ne ve İl Seçim Kurulu'na oradan da Mahalli İdareler'e bildirildi. Ve karar sonrasında Keşan Belediyesi'ne iletildi. 


Bağlanma kararının alınması için Meclis'in onayı ve sonrasında bu kararın İç İşleri Bakanlığı'na iletilmesi gerekiyor. Paşayiğit Beldesi de Keşan'a bağlanmak için referanduma gitmiş ve gerekli süreçlerden sonra bu işlem İç İşleri Bakanlığı'ndan kesin olarak onaylanmıştı. Paşayiğit Mart seçimlerinden hemen sonra Keşan'ın mahallesi olacak. İzzetiye için de şimdi karar aşamasındayız." dedi ve sözü grup sözcülerine bıraktı. 


Anayurt


Geri Dön