27 / 04 / 2024

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK), lise mezunlarını uzman erbaş alımı yapacak! İşte başvuru sürecindeki tüm detaylar...

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK), lise mezunlarını uzman erbaş alımı yapacak! İşte başvuru sürecindeki tüm detaylar...

Jandarma Genel Komutanlığı, 320 uzman erbaş pozisyonu için en az lise mezunu adaylar arasından başvuruları kabul edeceğini duyurdu. Başvuruların vatandaş.jandarma.gov.tr adresi üzerinden online olarak gerçekleştirileceği belirtilen bu alım için ayrıntılar haberin devamında...



Jandarma Genel Komutanlığı (JGK), 310 lojistik uzman erbaş ve 10 bando uzman erbaş olmak üzere toplam 320 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. Bu alımla, en az lise mezunu adaylara istihdam fırsatı sağlayacak. Başvurular 2022-2023 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanlarına göre değerlendirilecektir.

Başvuru tarihi

Jandarma Genel Komutanlığı, uzman erbaş alım başvurularını kabul etmeye başladı. Başvurular 12 Ekim 2023 tarihinde başladı ve 26 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek. Bu önemli fırsatı değerlendirmek isteyen adaylar, başvurularını kolayca tamamlayabilecekleri internet adreslerini kullanabilecekler. 

Başvurularınızı tamamlamak için öncelikle https://vatandas.jandarma.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, www.jsga.edu.tr adresi de başvuruların alındığı diğer adreslerden biridir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan www.kamuilan.ailevecalisma.gov.tr adresi de bu iş ilanı için başvuru sitelerinden biridir. 

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK), lise mezunlarını uzman erbaş alımı yapacak! İşte başvuru sürecindeki tüm detaylar...

Başvuru şartları nelerdir?

2024 yılı lojistik ve bando alt branşlı sözleşmeli uzman erbaş teminine başvuruda bulunabilmek için, adayların Türk vatandaşı olmaları ve erkek olmaları gerekmektedir. Ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar, 2022-2023 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanlarına göre başvuru yapabilirler. Bu kapsamda KPSS puanı bulunmayan ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapamayacaklardır. 

İlköğretim (ortaokul) mezunu adaylardan KPSS puanı talep edilmeyecektir. Bu adaylar başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre sınavlara çağrılacaklardır. Başvuru yapacak adaylar, öğrenim seviyelerine göre tek tercih hakkına sahip olacaklardır. 

Başvuru yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2023) itibarıyla 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak. Bu yaş aralığı, 01 Ocak 2004 (dahil) ile 01 Ocak 1996 (dahil) tarihleri arasında doğanlar için geçerlidir. Diğer şartların tüm detayları ilan sitelerinde mevcut olup adayların incelemeleri mümkündür.


Geri Dön