06 / 05 / 2024

Japon Yeni, bir senede dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetti!

Japon Yeni, bir senede dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetti!

Japon Yeni 2022 başından bu yana dolar karşısında değerinin yaklaşık yüzde 20'sini kaybetti. Japonya Merkez Bankası (BoJ) para politikasını devamına karar verdi. ABD Doları karşısında Japon Yeni 145 bandının üzerini gördü.



DOLAR KARŞISINDA YÜZDE 20 DEĞER KAYBI!

Japon Yeni ise 1998 sonrası değer kaybını hala devam ettiriyor. BoJ'un kararı sonrası ABD Doları karşısında Japon Yeni 145 seviyesini yeniden zorladı.

Dövizlerdeki dalgalanmalara karşı "yeterli dikkatin gösterildiğini" bildiren BoJ, ihtiyaç duyulması halinde daha fazla gevşeme adımları atılacağına da dikkat çekti.

Kamu yayıncısı olan NHK, Japon Yeni'nin, 2022 başından bu yana dolar karşısında yaklaşık yüzde 20 değer kaybettiğini belirtti.

Japonya, Japonya Merkez Bankası'nın aşırı düşük faiz oranlarında takılıp kalmasının ardından, hırpalanmış para birimini desteklemek amacıyla, 1998'den bu yana ilk kez yen satın almak için perşembe günü döviz piyasasına müdahale etti.

Analistler, uygulanan politikanın, yenin uzun süreli düşüşünü durdurup durdurmayacağından şüpheliydi. Para birimi bu yıl yaklaşık %20 değer kaybetti ve büyük ölçüde agresif ABD faiz oranlarının doları yükseltmesiyle 24 yılın en düşük seviyelerine geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön