28 / 04 / 2024

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 7-8-9 Kasım 2023 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kültür merkezinde 12 sene aranın ardından 2'ncisi düzenlenen Kent Sempozyumu'nun sonuçlarını değerlendirmek amacıyla basınla bir araya geldi.

Şehir merkezinde bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısına TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Prof. Dr. Ebru Çolak, Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Müslim Hamzaçebi, Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlivan, Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şube Başkanı Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu, Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Tiryaki ve diğer odalardan temsilciler katılım gösterdi. 

13 başlık altında düzenlenen sempozyumun sonuçlarını kitap haline getirmek için çalışma yaptıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Çolak, kentin sorunlarının konuşulması için 3 günün yetmediğinin de altının çizdi. 

Sempozyumda alınan sonuçların izleneceğini de dile getiren Çolak, Trabzon'un afet bölgesi olduğunu belirterek, kentte Afet Risk Başkanlığı kurulması için öneride bulunduklarına vurgu yaptı. Sunumdan sonra kurul üyeleri basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Jeoloji Mühendisleri Odası ndan Trabzon a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon u da yıkar!

Gazete Duvar'dan Fatih Saygın'ın aktardığına göre; Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra bölgenin deprem riski ve yapı stokunun durumu hakkındaki tespit ve çalışmalara ilişkin soruları yanıtladı. 

AFAD'ın hazırladığı il afet risk azaltma planlarına göre hareket edilmediğine dikkat çeken Semi Hamzaçebi, "Erzincan'da 8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğinde burada çoğu yapının yıkılabileceğini söyleyebilirim. Çünkü Karadeniz'in en büyük riski kuzey yamaçlarının heyelan riskinin bulunmasıdır. Sempozyumda da bu çıkan sonuçlar arasındadır" açıklamasında bulundu. 

Hamzaçebi, Lidar yöntemiyle bölgedeki heyelanların çalışılmasının gerektiğinin, bu tehlikelere karşı kurumlara verilen görevlerin yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Jeoloji Mühendisleri Odası ndan Trabzon a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon u da yıkar!

1939 ERZİNCAN DEPREMİNDE TRABZONDA 101 KONUT YIKILDI 

Hamzaçebi'nin sözleri 1939 yılında Erzincan'da meydana gelen depremi ve bu depremin Trabzon'a olan etkisini akıllara getirdi. 

1939 yılında Erzincan'da meydana gelen deprem Trabzon'u da etkiledi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nden akademisyen Tuğba Eray Biber'in "Karadeniz’de depremler ve yardımlar (1939-1944)" başlıklı araştırmasında yer alan verilere göre; Erzincan depremi sebebiyle Trabzon'da 101 ev tamamen 983 ev kısmen yıkıldı. Kentte 6 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı. 

GYODER ve İAV'ın ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nı kazanana 30 bin TL ödül!

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

İstanbul'da 2 arsa ve 1 iş yeri stopajdan muaf olarak kiraya veriliyor! Vakıflar Müdürlüğü tek tek açıkladı! 


Geri Dön