27 / 04 / 2024

GYODER ve İAV'ın ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nı kazanana 30 bin TL ödül!

GYODER ve İAV'ın ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nı kazanana 30 bin TL ödül!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER ve İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) iş beraberliğinde yapılan ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’na başvurular devam ediyor. Doktora tezlerinde dereceye giren eserlerin her birine 30 bin TL nakit ödül verilecek.



Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER ve İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) iş beraberliğinde yapılan ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’na başvurular sürüyor. İkincisi düzenlenen ve doktora ya da yüksek lisans mezunlarının katılabileceği yarışma için son başvuru tarihi 31 Ocak 2024 olarak açıklandı. Genç araştırmacılara kapılarının açık olduğunu ifade eden GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu sene 2'ncisini düzenlediğimiz yarışmamızın, gayrimenkul sektörüne yeni perspektifler sunacak niteliğe sahip akademik çalışmalara ev sahipliği yapacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Gayrimenkul alanında daha çok akademik çalışma hazırlanmasını teşvik etmek için GYODER ve İAV iş birliğinde ve bu sene "Rönesans Gayrimenkul ve Servotel" sponsorluğunda yapılan ‘Gayrimenkul Lisansüstü Tez Ödülleri Yarışması’nın ikincisinin başvuruları devam ediyor.

Yarışmaya katılacak adayların üniversitelerin 4 yıllık lisans programından mezun olmaları ve aynı zamanda gayrimenkulde finansman, değerleme, risk yönetimi, satış ve pazarlama, vergilendirme, mekânsal analiz, hukuk, proje geliştirme, mülk yönetimi, mimarlık ve şehir bölge planlama, GYF,  GYO, doğal afetler, kentsel dönüşüm, proptech ve benzeri konularda yüksek lisans veya doktora yapmış olmaları bekleniyor.

GYODER ve İAV ın ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nı kazanana 30 bin TL ödül!

30 BİN TL ÖDÜLLÜ YARIŞMANIN SON BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI

Hazırlanan tezlerin, 31 Ocak 2024 tarihine kadar elden teslim edilesi ya da İAV’nin adresine posta/kargo ile ulaşması gerekiyor. Tezler, Prof. Dr. Ahmet İncekara, Prof. Dr. Gürsel Öngören, Prof. Dr. Ali Hepşen, Prof. Dr. Selin Gündeş, Doç. Dr. Yeşim Aliefendioğlu Tanrıvermiş, Prof. Dr. Işıl Erol, Doç. Dr. Serhat Başdoğan, Dr. İlhami Akkum, Dr. Ahmet Büyükduman, Dr. Murat Berberoğlu, Dr. Levent Sümer, Dr. Raife Y. Eyiler’den oluşan jüri tarafından değerlendirilirken; kazananlar 2024 mart ayı sonunda açıklanacak.

Lisansüstü tezlerde dereceye giren eserlerin her birine 20 bin Türk Lirası nakit, doktora tezlerinde dereceye giren eserlerin her birine 30 bin Türk Lirası nakit ödül verilecek.

Tez Değerlendirme Jürisi, uygun gördüğü halde “Jüri Özel Ödülü” verebilecek. Ayrıca ödüllü tezler, basılı hale getirilerek iş dünyasına, ilgili üniversitelere ve kütüphanelere ulaştırılacak.

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

İstanbul'da 2 arsa ve 1 iş yeri stopajdan muaf olarak kiraya veriliyor! Vakıflar Müdürlüğü tek tek açıkladı! 


Geri Dön