02 / 05 / 2024

John Lennon'ın adını taşıyan müze binası kapanıyor!

John Lennon'ın adını taşıyan müze binası kapanıyor!

John Lennon adına kurulan dünyadaki tek müze, ziyaretçi azlığından kapanıyor



Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük müzik gruplarından Beatles'in unutulmaz ismi John Lennon adına kurulan dünyadaki tek müze, ziyaretçi azlığından kapanıyor. 
 
Japonya'nın başkenti Tokyo'daki müzenin bina sahibi, Beatles üyesi Lennon'ın 60. doğum günü olan 9 Eylül 2000'de eşi Yoko Ono'nun onayıyla açılan müzenin 30 Eylül'de kapanacağını açıkladı. Müzede John Lennon'a ait gözlükler, sahne kıyafetleri ve elyazması partisyonların da yer aldığı 130 kadar eşya bulunuyor. Açıldığı yıl 124 bin kişi tarafından ziyaret edilen müzenin ziyaretçi sayısı, son yıllarda yıllık 30 bine kadar düştü. Ünlü müzisyenin eşi Yoko Ono, müzenin kapatılmaması için imza toplayan binlerce Lennon hayranına hitaben yaptığı yazılı açıklamada, "10 yıldan sonra John'un anısı yeniden bir yolculuğa hazırlanıyor. Müzeye gösterdiğiniz ilgi ve sevgiye teşekkürler. Biz 5 yıl açık kalır diye düşünmüştük, 10 yıl oldu bile." ifadesini kullandı.
Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

John Lennon müzesi kapılarını kapatıyor

Dünyadaki tek John Lennon müzesi, ziyaretçi yokluğundan eylülde kapatılıyor. Japonya'nın başkenti Tokyo'daki müzenin bina sahibi, Beatles üyesi Lennon'ın 60'ıncı doğum günü olan 9 Eylül 2000'de eşi Yoko Ono'nun onayıyla açılan müzenin 30 Eylül'de kapanacağını açıkladı. Müzede John Lennon'a ait olan aralarında gitarlar, gözlükler, kıyafetler ve el yazması partisyonların yer aldığı 130 eşya var. Açıldığı yıl 124 bin kişi tarafından ziyaret edilen müze, son yıllarda cazibesini kaybetti ve yıllık sadece 30 bin kadar kişi tarafından ziyaret ediliyor. Yoko Ono da, müzenin kapatılmaması için imza toplayan binlerce Lennon hayranına hitaben yazılı açıklamada bulunarak, "Müzeye gösterdiğiniz ilgi ve sevgiye teşekkürler. Bir beş yıl açık kalır diye düşünmüştük, 10 yıl oldu bile" dedi. Beatles'ın üyesi Lennon, 8 Aralık 1980'de Mart Chapman tarafından vurularak öldürülmüştü.
Radikal


Geri Dön