16 / 11 / 2024

Jotun, iç cephede su bazlı boyalarla dekore sağlıyor!

Jotun, iç cephede su bazlı boyalarla dekore sağlıyor!

Dekoratif boyalar ve performans boyaları alanında hizmet veren Jotun Boya, Ar-Ge çalışmalarına hız verdi. Jotun Boya Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Pazarlama Direktörü İsmet Uçarlı açıklamalarda bulundu.




Norveç, Dubai, Malezya, Hindistan, Kuzey Kore, ABD, Çek Cumhuriyeti, Tayland ve Çin'de Ar-Ge laboratuvarlannın bulunduğunu belirten Jotun Boya Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Pazarlama Direktörü İsmet Uçarlı, yeni bir laboratuvarın da Türkiye'de açılacağı haberini verdi. Uçarlı, "Böylece önümüzdeki yıllarda Ar-Ge çalışmalarını Türkiye'den de yürütebileceğiz" diye konuştu. 



Norveç merkezli Jotun Grup'un inşaat, deniz, endüstri ve toz boya üretimi alanında faaliyet gösterdiğini belirten İsmet Uçarlı, firmanın bugün beş kıtada 68 şirket, 33 üretim tesisiyle yaklaşık 90 ülkede temsil edildiğini ifade etti. Türkiye pazarında son 10 yıldır büyüme kaydettiklerini söyleyen Uçarlı, fabrika yatırımlarına devam ederken bir yandan da Ar-Ge alanında önemli adımlar attıklarını ifade etti. Faaliyet gösterdikleri pazarlarda müşterilerine yeni ve yüksek performanslı ürünler sunmaya önem verdiklerinin altını çizen Uçarlı, "Bu amaçla Jotun Grup olarak Ar-Ge çalışmalarına önemli yatırımlar yapıyoruz. Dünya çapında çeşitli ülkelerde laboratuvarlarımız bulunuyor. Norveç, Dubai, Malezya, Hindistan, Kuzey Kore, ABD, Çek Cumhuriyeti, Tayland ve Çin'de bulunan laboratuvarlarımızda yaklaşık 250 kişilik ekibimizle koordineli şekilde çalışıyoruz. Türkiye'de de yeni bir Ar-Ge laboratuvarının açılması planlanıyor" diye konuştu.


 "Sorumlu olduğumuz ülkelere üç yeni ülke ekledik" 2014 yüında büyüme hedeflerini gerçekleştirdiklerine dikkat çeken İsmet Uçarlı, şöyle devam etti: "Dekoratif boyalardaki satışlarımızın kayda değer oranda yükselmesinin yanı sıra bayi ağımız da oldukça güçlendi ve gelişti. Bu yılın ilk yarısına yaklaşırken benzer artışların bu yıl da devam ettiğini görüyoruz. Önümüzdeki aylarda da bu tablonun devam etmesini bekliyoruz." Jotun Grup organizasyon yapısı içinde Jotun Boya'nın Doğu Avrupa ve Orta Asya bölge sorumluluğuna sahip olduğunu ileten Uçarlı, bölge kapsamındaki ülkelerden Romanya, Bulgaristan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan'a geçen yıl Rusya, Beyaz Rusya ve Ukrayna'yı da eklediklerini söyledi. 



İnşaat boyaları pazarında iç cephe, dış cephe ve ahşap boya serisi ile hizmet verdiklerini ileten İsmet Uçarlı, "İç cephede su bazlı ürünlerimizle bayiler aracılığıyla boya uygulaması yapılıyor. Dış cephede ise Jotashield serisi ile hem uzun vadeli bjjtkoruma hem de estetik bir görünüm sunuyoruz. Böylece bakım ve tutum periyodları arasında geçen sürenin uzamasını sağlayarak boya uygulamasını özellikle otel, fabrika gibi sürekli çalışır haldeki işletmeler için bir yatırım haline getirdik" dedi. Jotun'un 1986 yılından itibaren Türkiye pazarında faaliyet gösterdiğini bildiren Uçarlı, bugün, Gebze'de yer alan 5 bin metrekare kapalı alana sahip tesislerinde Anadolu'daki müşterilerine daha hızlı servis vermeyi amaçladıklarını iletti. Uçarlı, "Referanslarımız arasında dünyanın birçok ünlü yapısı bulunuyor. Eyfel Kulesi, Burj Khalifa, Freedom ofthe Seas, Palm Jumeirah bunların arasında bulunuyor. Türkiye'de de önemli yapıları koruyoruz. Bu projelerin bazıları arasında Zorlu Center, Varyap Meridien, Atatürk Olimpiyat Stadı, Afşin Elbistan Termik Santrali var" dedi. 

Ekonomik krizlerin sonucunda ortaya çıkan merpen altı üretimin temel sorunlardan biri olduğunu vurgulayan İsmet Uçarlı, düşük kalitedeki üretimin kayıt dışı ekonomi yaratarak sektörde gerilemeye sebep olduğuna işaret etti. Uçarlı, "Bu sorunun önüne geçmek için kalite standartlarının belirlenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada BOSAD'la çalışmalar yürüterek sektördeki problemlere çözüm üretmejte çalışıyoruz. Bunun yanı sıra, kişi başına düşen boya tüketiminin azlığı da sektör için sorun teşkil ediyor. Türkiye'de boya bir zorunluluk olarak görülüyor. Bu nedenle yurtdışına göre Türkiye'de boya tüketimi oldukça az" değerlendirmesini yaptı. 



Dünya Sektörel Ek


Geri Dön