27 / 04 / 2024

JP Morgan'dan yatırımcılara tavsiye: TL'de ağırlık artır!

JP Morgan'dan yatırımcılara tavsiye: TL'de ağırlık artır!

Merkezi ABD'de bulunan yatırım bankası JP Morgan, yatırımcılara gönderdiği bilgi notunda "TL'de ağırlık artır" diyerek Türk Lirasını tavsiye etti. Notta, Türkiye'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler de yer aldı.



Merkezi ABD'de bulunan yatırım bankası JP Morgan, yatırımcılara bir bilgi notu gönderdi. Gönderdiği notta: "TL'de ağırlık artır" diyerek Türk Lirasını tavsiye etti. 

JP Morgan, yatırımcılara gönderdiği notta Türkiye'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler de bulundu.

Mesajda, 250 baz puan artış olacağı yönündeki piyasa beklentilerine karşılık Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), en son toplantısında politika faizini 750 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkardığı, bu sinyallerin, siyasi destekle hareket edildiğini belirtti.

TL'DE AĞIRLIK ARTIR!

JP Morgan'ın bilgi notunda, "Model portföyümüze küçük bir miktar 'TL ağırlık artır' tavsiyesi yer aldı.

Temmuz başında opsiyonlarda TL uzun pozisyonu almıştık denilen notta, '' Artık risk/ödül dengesinin doğrudan TL alımdan yana olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

REZERVLER BÜYÜYECEK GİBİ...

Bilgi notunda, yetkililerin, dolar/TL kurunda daha fazla yukarı yöne izin vermeyecek teşvikler getirdiği belirtildi.

JP Morgan analizlerinde, TL'nin ucuz ve rekabetçi olduğunu, dolayısıyla TL'de ek bir devalüasyon gerekmediği belirtildi.

Yetkililerin, döviz rezervlerinde bir kayıp olmaksızın dolar/TL kurunu istikrarlı bir düzeyde tutabilecekleri kanaatinde olduğu vurgulanarak, rezervlerin ılımlı bir hızda büyüyeceği vurgulandı.

Bunun sebebi olarak da, kredi büyümesinin yıllık yaklaşık yüzde 40-50'ye düşerek reel olarak negatife dönmesi ve kredi faizlerinin önemli oranda artmış olması gösterildi.

Turizm gelirleriyle birlikte ağustos-ekim aylarında ılımlı bir cari fazla elde edilebileceği belirtilen analizde, bunun sonucunda ise istikrarlı bir dolar/TL kurunun pozitif getiri vermesi bekleniyor.

 JP Morgan dan yatırımcılara tavsiye: TL de ağırlık artır!
ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.

JP Morgan, yılsonu itibarıyla ekonomik büyümenin daha önce beklenen yüzde 3,2 seviyesi yerine yüzde 4 seviyesinde gerçekleşeceği değerlendirmesinde bulundu. 

Dünya bu dolar tahminini konuşuyor! Bu nasıl bir çelişki...

Tuna Kaya: Elinizdeki altınları sakın satmayın! Gram altın o tarihte 1.900 TL olacak!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön