02 / 05 / 2024

JPMorgan’dan şok Türkiye tahmini! İşte depremden sonra gerekecek para miktarı!

JPMorgan’dan şok Türkiye tahmini! İşte depremden sonra gerekecek para miktarı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından hasarla ilgili raporlar peş peşe açıklanırken, çeşitli kurumlardan da depremin ekonomiye etkisiyle ilgili tahminler gelmekte. Son olarak ABD merkezli Yatırım Bankası JPMorgan da depremin Türkiye’ye maliyetinin ne kadar olacağını öngören kapsamlı bir rapor ha



Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından can kaybının haricinde oluşan hasarla ilgili de rakamlar netleşiyor. Şu ana kadar 61 binanın ağır hasarlı ya da yıkıldığı bildirilirken, depremin ekonomiye etkilerinin ne olacağı da merak ediliyor.

JPMorgan’dan şok Türkiye tahmini! İşte depremden sonra gerekecek para miktarı!

Depremin ardından öncelikle altyapı çalışmaları gündemde olacak ve bu Türkiye ekonomisine büyük bir yük getirecek. Ayrıca deprem nedeniyle oluşan ekonomik kayıplar da, oldukça fazla olacak. Peki ilk etapta altyapı için ne kadarlık bir yük oluşacak?

Konuyla ilgili son tahmin ise ABD’li dev yatırım bankası JPMorgan’dan geldi. Banka, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ülke altyapısına ne kadar yük getireceği hususunda kapsamlı bir rapor hazırladı.

ABD'li yatırım bankası JPMorgan, Türkiye'yi vuran Kahramanmaraş merkezli deprem felaketine ilişkin fiziki maliyetini tahmin ederken ayrıca Merkez Bankası’nın faiz kararına ilişkin öngörüsünü de paylaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön