28 / 04 / 2024

JPMorgan'dan yeni dolar tahmini! Dolar 36 TL olacak!

JPMorgan'dan yeni dolar tahmini! Dolar 36 TL olacak!

Dolar kuru tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 30 TL barajını geçti. JPMorgan, dolar/TL için 2024 yıl sonu tahminini 34 liradan 36 liraya yükseltti.



Dolar kurunda yükselişler devam ediyor. Dolar 30 lira barajını geçerek rekor kırdı. Doların 30 TL'yi aşmasının ardından ABD'li yatırım bankası JPMorgan Dolar/TL öngörüsünü  yeniledi ve dolar beklentisini 36 olarak açıkladı. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre aralarında Saad Sıddiqui ve Fatih Akçelik’in de olduğu stratejistler yayımladıkları raporda “Pozitif reel getiriler ve ucuz değerlemeler lira için reel olarak değer kazanma potansiyeli argümanını ortaya koyuyor. Ancak bu, dezenflasyon sürecine devam edilmesine bağlı” dedi.

JPMorgan dan yeni dolar tahmini! Dolar 36 TL olacak!

UYGULAMALAR CESARET VERİCİ!

Açıklanan raporda belirtilen politika hedefleri ve şu ana kadarki uygulamaların cesaret verici olduğu belirtildi.  Ancak bu ilk kazanımların konsolidasyonu ve sağlamlaştırılması için yatırımcıların enflasyonun sürekli bir düşüş yolunda olduğuna dair devam eden kanıtlara ihtiyacı olacağı belirtildi. 

Raporda "Lirada son aylardaki değer kaybı trendi rezerv biriktirme ve nominal kur performansı arasında ödünleşim olduğuna işaret ediyor. Kısa vadede bu trend yerel para birimine girişleri engelliyor ve dezenflasyon süreci için zorluk teşkil ediyor.

Ancak yatırımcılar için bu değer kaybı vadeli işlemlerde fiyatlananın altında olduğu sürece, ki önümüzdeki aylarda da öyle olacağını düşünüyoruz, TL yine de makul toplam getiri imkanı sunuyor” ifadelerine yer verilldi. 

JPMorgan dan yeni dolar tahmini! Dolar 36 TL olacak!

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 12 OCAK 2024 CUMA DOLAR KURU...

Dolar kurunda son dakika gelişmeler haftanın son işlem gününde de yatırımcıların odağında yer alıyor. Dolar kuru bugün güne yukarı yönlü başladı. Dolar kuru bugün alış fiyatı  30,068 liradan alış fiyatı ise 30,30 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise 32,84 liradan alınıp 32,96 liradan işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise 1,0964 bandında değerleniyor. 

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira? 11 Ocak Perşembe altın fiyatları

Geri Dön