Kripto Paralar

Kabus gibi bir haftayı geride bırakan kripto paralarda toparlanma sinyalleri geldi! Bitcoin geri mi dönüyor?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasası oldukça kanlı bir haftayı geride bıraktı. Bazı altcoinlerde kayıplar yüzde 100'e yaklaşmışken kripto paraların şahı Bitcoin'de tam bir ayı-boğa savaşı gözlendi. İşte piyasalarda son durum... Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin liderliğinde süren düşüşler çoğu para biriminde değer sıfırlanma tehdidini ortaya çıkardı

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kripto para piyasalarında ciddi kayıpların yaşandığı bu hafta ortalık adeta kan gölüne döndü. Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin liderliğinde süren düşüşler çoğu para biriminde değer sıfırlanma tehdidini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, hafta boyunca devam eden satışlar sonrası kripto para piyasasının değeri 1 trilyon dolara kadar geriledi. Yalnızca bir haftada toplamda 720 milyar dolarlık fon çıkışının yaşanması bu kadar büyük çaplı çöküşlere sebep oldu ve ortalama yüzde 40 değer kaybeden para birimleri haftanın son iş günüyle birlikte ilk toparlanma ışığını da yaktı.

İşte kripto paralarda son durum...

Bitcoin için 26 bin dolar dip seviyesiydi


Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin hafta içi 26 bin dolar bandına kadar geriledi ve piyasada ciddi bir risk ortamı meydana getirdi. Onedio'nun aktardığına göre, dip şeklinde belirlenen bu seviyede tepki alımları geldi ve Bitcoin için yüzde 12'ye varan yükselişler sonrası fiyat yeniden 30 bin dolara yükseldi. Hafta sonu başıyla beraber 29 bin 500 dolar civarından fiyatlanan Bitcoin şu an için nispeten daha stabil görünüyor.

Tepki alımları ETH fiyatını yeniden 2 bin dolar seviyesine yükseltti

En gözde kripto paralar arasında yeralan Bitcoin'in en yakın takipçisi Ethereum da haftanın kötü performans sergileyen birimleri arasındaydı ve hafta içi fiyat 1.800 dolara kadar düştümüştü. Yine benzer bir biçimde ETH'de de bu seviye dip olarak belirlendi ve tepki alımları ile gelen yükseliş fiyatı ortalama yüzde 12 artırdı. Değer artışıyla beraber tekrar 2 bin dolarları gören ETH yatırımcısına bir nebze nefes aldırmış oldu.

Tether 1 dolar altına düşmüş olsa da kısa zamanda toparladı

Yine kripto para piyasalarını korkutan hareketlerden biri değeri 1 dolarla sabitlenenTether'daki fiyat düşüşüydü. Yaşanan UST krizinden sonra sabit coinlerin tartışıldığı düşen piyasada Tether (USDT) bile 0,95 dolara kadar düştü.1 dolar altındaki fiyatlamanın gün boyu devam etmesi piyasadaki genel güven duygusunu ciddi oranda zedelemiş olsa da fiyat yeniden 1 dolara yükseldi. Yazım sırasındaki fiyatı 0,9983 dolar olan USDT 2017'de de benzer bir düşüş yaşamış ve o zaman yeniden 1 doları görmesi yaklaşık bir haftayı almıştı. Bu sebeple USDT düşüş sonrası iyi toparlandı denilebilir.

LUNA'da bile toparlanma hareketleri görüldü

Bu haftanın en tartışılan para birimi Terra ekosistem coinleriydi. Neredeyse fiyatın sıfırlandığı Terra (LUNA), 120 dolarlık zirvesinden sonra 0,000016 dolara kadar düştü. Hafta sonuna da iyi başlayan isimler arasında yer aldı çünkü dip seviyesi sonrası tepki alımlarıyla yüzde 200'den fazla artan LUNA fiyatı 0,00020 dolara kadar yükseldi. Buna rağmen ekosistem sabit coini TerraUSD (UST) 1 dolar altında kalmayı sürdürdü ve çoğu borsa her iki para birimi ile yapılan işlemleri dondurdu.

Altcoin piyasasındaki yükselişler ne durumda?

Aktarılan detaylara göre, genel olarak altcoin piyasası haftanın son iş günü itibariyle çift haneli kazançlar vermeye başladı. Çoğu para birimi için dip testinin yapılmış olması tepki alımlarının gelmesini sağladı ve gündemden düşmeyen altcoinlerde yüksek miktarlı artış oranları görüldü. İlk 10 para birimi arasında yer alan BNB, ADA ve DOGE gibi para birimlerinde dün itibariyle ortalama yüzde 20'lik bir artış görüldü. Hafta sonu başlangıcıyla beraber de yüzde 1 ila yüzde 3 arası ufak çaplı düşüşler görüldü. Fakat bu para birimlerinde fiyatlar hafta içi gerileyen seviyelerin üzerine attı. XRP de benzer biçimde yüzde 15'lik bir artışla 0,45 dolara kadar yükseldi ve yine bir miktar düşerek 0,43 dolara inmiş oldu.

Piyasa toparlanıyor mu?

Kripto paralarla ilgili olumlu gidişat ilk 100 para birimi arasında da gözlendi. Bunlar arasından en hızlı yükselenler Gala, STEPN ve Kadena oldu. Cuma günü itibariyle 24 saatlik yükseliş sırasıyla yüzde 67, yüzde 65 ve yüzde 60 şeklinde kaydedildi. Çoğu altcoin benzer biçimde hareket ederken Tron ile Axie Infinity bu ivmeye katılamayan coinler arasında yer aldı. Buna rağmen genel olarak piyasada dün itibariyle yüksek çaplı toparlanma sinyalleri görüldü. Hafta sonu başıyla beraber bu yükseliş şiddetini azaltmış gibi görünse de piyasanın hafta içine göre daha iyi göründüğü söylenebilir. Fakat kripto paralarla ilgili büyük çaplı bir toparlanmadan bahsetmek için henüz çok erken.

Bu hafta sonu kripto para piyasası için çok önemli hale geldi

Haftanın son günü itibariyle yaşanan yükselişler dip seviyesinden gelen tepki alımlarıydı ve sert satışlar sonrası gerçekleşti. Yaşanan bu süreçte market lideri Bitcoin'in hareketleri markete ön ayak oldu ve 30 bin dolara kadar çıkan yükseliş altcoinlere de olumlu olarak yansıdı. Fakat şu an için fiyatın geri döndüğünü ve yükselişlerin başlayacağını söylemek için hafta sonu hareketlerine de bakılması gerekli. Böylesi bir durum da bu hafta sonu kripto markette yaşanacak olayların genel gidişatı etkileme bakımından önemini vurguluyor.

Bitcoin ve bu altcoinler sıçrayacak! 3 kez bilen analistten son dakika tahmini!

Bitcoin kaç bin dolara kadar düşecek? Korkutan tahmin gerçek mi oluyor?

Evini arabasını satıp Bitcoin alan yatırımcılara son dakika! Terra depremi Bitcoin'in sonunu mu getirdi?