02 / 05 / 2024

Kaçak kentsel dönüşüm hafriyatlarının önüne geçiliyor!

Kaçak kentsel dönüşüm hafriyatlarının önüne geçiliyor!

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ayda 5 milyon ton hafriyat çıkmasına sebep oluyor. İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. kaçak dökümün önüne geçmek için ciddi bir adım attı.



İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürerken sorunları da birbirine getiriyor. Ayda 3 milyon ton hafriyatın çıktığı İstanbul'da kaçak dökümün önüne geçilmiyor. Son dönemlerde özellikle su havzaları kenarındaki bölgelerde çevre sorunu yaşanıyor. 


Büyükşehir Belediyesi ve belediyeler kaçak döküm mücadelesi başlattı. Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gizli ekipler kurulduğu ve ihlal edenlerin cezalandırılacağını açıklamıştı. 


8'i Avrupa Yakasında olmak üzere toplam 14 hafriyat sahasının bulunduğu İstanbul'da tedbirler alındı. Kaçak hafriyatlardan en çok Büyükçekmece ve Arnavutköy ilçeleri muzdarip. 


İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. kaçak döküm için yeni bir adım attı. Hafriyat kaçak döküm alanları yerine İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'nin sahasına dökülürse bahçe toprağı çalışması gibi birçok alanda değerlenecek ve ekonomiye kazandırılacak.


İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Faruk Kaçır, konuyla ilgili açıklamasında "Önümüzdeki dönemde kaliteyi artırıp İstanbul genelinde daha iyi toprak kalitesine ulaşmış olacağız. Yani İstanbul genelinde çıkan hafriyatı olabildiğince değerlendirmeye çalışıyoruz. Kente yılda bir milyon metreküp karışımlı hazır bahçe toprağı kazandırıyoruz" diye konuştu.


Habertürk 


Geri Dön