25 / 11 / 2024

KAÇUV'un Aile Evi projesi, çocuğu kanser tedavisi gören aileleri sevindirdi!

KAÇUV'un Aile Evi projesi, çocuğu kanser tedavisi gören aileleri sevindirdi!

Kanser tedavisi gören çocukları için hastanelerde yaşayan ailelerin imdadına ‘Aile Evi' yetişti. Şehir dışından gelen aileler artık Cerrahpaşa'daki misafirhanede konaklayacak




Çocukları kanser tedavisi gören ve ekonomik yetersizlik yüzünden hastanelerde çeşitli sıkıntılar çeken ailelere destek, bir grup doktordan geldi. Kendileri de zamanında aynı sıkıntıları yaşamış olan bir grup iş adamı ve doktorun hayata geçirdiği Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) miniklere sahip çıktı. Önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki Çocuk Hematoloji ve Onkoloji servisinin yenilenmesine katkıda bulunan KAÇUV, şimdi de Aile Evi projesine imza attı. Kanser tedavisi gören, İstanbul dışından gelen ve maddi durumu olmayan ailelerin kalabileceği bir misafirhane olarak hayata geçen merkez, tedavi sırasında ücretsiz konaklama, mutfak ve banyo hizmeti sağlamak üzere projelendirildi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin yan sokağında inşa edilen Aile Evi’nin açılış törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ve projeye destek veren sanatçılar katıldı.

Hayırseverlerin bağışları ayakta tutacak

KAÇUV Yönetim Kurulu Başkanı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnci Yıldız vakfı anlattı. Yıldız “Vakfımızın temel amacı, maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamak. Tedavi için kent dışından gelen, maddi imkanları olmayan, hastanede yaşamaya başlayan aileler var. Aile Evi projesiyle bu ailelere misafirhane imkanı sunuyoruz. Cerrahpaşa, Şişli Etfal, Okmeydanı SSK gibi çevre hastanelerden ihtiyacı olan aileleri kabul etmeyi planlıyoruz. Misafirhanemizde toplam 14 odamız 18 yatak kapasitemiz var. Giderler, odaların sponsorluklarını üstlenecek kişi veya kurumlar tarafından karşılanacak. Düzenli bağışlara çok ihtiyacımız var” dedi. Kendi oğlu da kanser tedavisi gören ve bu sırada perişan durumdaki aileleri yakından tanıyan KAÇUV Yönetim Kurulu Üyesi ve Tofaş Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Öncer ise “Oğlum Cem 1992’de beyin tümörü teşhisi aldığında değişti her şey. O zaman 9 yaşındaydı. Şimdi 29 yaşında. O zamanlar bir odada 10-15 hasta yakını beraber kalıyordu. Biz de bir gece orada kaldık. Anneler çocukların yanında kalırken babalar karda kışta hastane koridorlarında, banklarda yaşıyordu aylarca. Biz bu proje için 2-3 yıl uğraştık ve 1.5 yıl sürdü ve tamamı bağışlarla 900 bin liraya mal oldu” dedi.

İlk aile Van’dan geldi

VAN’DA  yaşanan depremden 10 gün önce oğlu Caner’e lösemi teşhisi konan anne Yeter Özcan, tam 5 aydır Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yaşadıklarını anlattı. Yeter Özcan “Aslında 100. Yıl Üniversitesi’nde tedavi görüyorduk. Ama deprem olunca buraya yolladılar. Evimiz yok, işimiz yok. Burada akraba yanında kalıyoruz öteki iki çocuğumla. Hastaneden izne çıksak Caner, enfeksiyon kapacak diye korkuyorum o kalabalık arasında. Bizim gibi ailelere el uzattıkları için ne kadar teşekkür etsek az” diye konuştu.

Özlem Yurtçu/Star


Geri Dön