30 / 04 / 2024

Kazancı Yokuşu’ndaki hasar gören evler Beyoğlu Belediyesi tarafından tamir ediliyor!

Kazancı Yokuşu’ndaki hasar gören evler Beyoğlu Belediyesi tarafından tamir ediliyor!

Cihangir Kazancı Yokuşu’nda yaşanan patlamada hasar gören 185 ev ve işyeri Beyoğlu Belediyesi tarafından hızla tamir ediliyor. Geceyi evlerinde geçiremeyecek durumda olan vatandaşlar otellerde misafir edildi...



Geçtiğimiz gün Cihangir Kazancı Yokuşu 50 numarada gaz sıkışması sonucu yaşanan patlama çevrede büyük hasara yol açtı. Patlamanın hemen sonrasında belediye ekipleri olay yerine gelerek sokakta temizlik ve tamirat işlerine başladı. Geç saatlere kadar çalışan belediye ekipleri, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için her türlü önlemi aldı.

Yapılan ilk değerlendirmede, Kazancı Yokuşu, Pürtelaş Sokak, Ülker Sokak, Ufak Sokak, Sağıroğlu Sokak, Ağa Çırağı Sokak ve Bol Ahenk Sokak’ta bulunan 185 konut ve işyerinde hasar tespit edildi. 130 ev ve işyerinde cam kırıkları oluşurken, 55 konut ve işyerinde ise orta ve ağır hasar belirlendi. Patlamanın etkilerinin giderilmesi için belediye ekipleri hızla temizlik ve tamirat çalışmalarına başladı.  Bu arada evlerinde hasar oluşan 60 vatandaş, Beyoğlu Belediyesi tarafından otellerde misafir edildi,  patlamadan etkilenen vatandaşlara üç öğün yemek servisi yapıldı.

Patlamanın hemen sonrasında olay yerine gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, belediye ekiplerine gereken talimatları vererek çalışmaları başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İl Emniyet Müdürü Selami Altınok da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Demircan, “Yaraları sarıyoruz”

İki gün boyunca çalışmaları yerinde yöneten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Olayda yaralanan vatandaşlara şifalar dileyen Demircan, “Yaşanan patlamanın şiddetine rağmen olayda can kaybı yaşanmamasının büyük bir şanstır. Dün akşamdan itibaren ekiplerimiz olay yerinde gereken çalışmaları yapıyorlar. Burada yaşayan hiçbir vatandaşımızı ihmal etmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikli olarak cam – çerçeve sorununu çözmek için ölçümlerimizi aldık, siparişlerimizi verdik. Kısa sürede montaj çalışmalarına başlayacağız, bunları takmış, eksikleri tamamlamış olacağız“ dedi.

 



Geri Dön