Genel

Kadastro nedir? Kadastro ne işe yarar?

Kadastro nedir? Kadastro ne işe yarar? vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!Ancak bilmeyenler Kadastro nedir? Kadastro ne işe yarar? şeklinde sorular sormaktadır

Kadastroya dair pek çok insanın az çok fikri vardır. Ancak bilmeyenler Kadastro nedir? Kadastro ne işe yarar? şeklinde sorular sormaktadır.

İşte Kadastroya dair merak edilip araştırılan o detaylar…

KADASTRO NEDİR? KADASTRO NE DEMEKTİR?

Kadastronun anlamı araştırılan terimler arasında yer almaktadır. Kadastro, taşınmaz mülklerin ev ya da arsa vs. olsun sınırının ve değerinin devlet tarafından planlanarak meşru kılınması anlamına gelmektedir. Yani kadastroya dair kısaca bir bölgede yer alan arsaların kayıtlarının tutulmasına kadastro denmektedir. Kadastro ile her arsanın niteliği, büyüklüğü ve değeriyle ilgili hukuki hakları belirtilmektedir.

Kadastro Kanunu’na göre, taşınmaz malların sınırlarının arazi ve harita üzerinde belirtilerek hukuki hallerinin ve üzerindeki hakların tespit edilip ortaya çıkarılma işlemidir.

KADASTRO ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

KADASTRO İŞLEMİ NEDEN YAPILIR?

Belli dönemlerde ödenmesi gereken yani yükümlü olunan emlak vergisi bulunmaktadır. Bu emlak vergisinin tutarını belirleyebilmek için toprağın değerinin bilinmesi gerekiyor. Kadastro işlemi ile toprağın değeri kayıt altına alınır. Mülkiyet haklarımızı koruyabilmemiz için toprağın boyutunun ve sınırının belirlenmesi, ortaya çıkarılması gerekir. Kadastro işlemi ile toprağın boyutu ve sınırını ortaya koyar, belirler. İmar planlaması ve kırsal kalkınma için temel oluşturma işlemi de kadastro ile gerçekleşmektedir.

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Prefabrik evler yazın sıcak olur mu?

Ev devir işlemleri kaç gün sürer?