27 / 04 / 2024

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yanındaki arazi imara mı açıldı?

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yanındaki arazi imara mı açıldı?

İstanbul Kadıköy'deki Ahmet Sani Gezici Lisesi'ni, tepkilere rağmen yıkıp imam hatip yaptılar. Okulun yanındaki araziyi de ticaret merkezi olarak imara açtılar.



İstanbul Kadıköy'deki Ahmet Sani Gezici Lisesi'nin akıbeti uzun süre tartışma konusu oldu. Acıbadem Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 12 bin metrekarelik arazinin yansında Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ahmet Sani Gezici Lisesi bulunuyordu. Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla okul 2014'te yıkıldı. Araziye Kadıköy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi yapıldı. Ahmet Sani Gezici Lisesi de Fikirtepe'ye taşındı. Okul arazisi şimdilerde ise imar planında yapılan değişiklikle gündemde... 


PLANLAR BAKANLIKTAN GELDİ 

Velilerin ve semt sakinlerinin aylarca yaptığı eylemlere karşın yıkılarak imam hatip lisesine dönüştürülen Kadıköy'deki Ahmet Sani Gezici Lisesi'nin bulunduğu parselin imar planı değiştirildi. 11 bin 534 bin metrekarelik parsel, meslek ve teknik öğretim tesisi fonksiyonunun yanma ticaret+konut ve dini tesis eklenerek imara açıldı. Çevre Bakanlığı'nın onayladığı Osmaniye Mahallesi, 626 ada 4 parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 ve 1/5000'lik imar planı değişiklikleri askıya çıktı. Planlar itirazlar için 20 Şubat'a kadar askıda kalacak. 


DİNİ TESİS FONKSİYONU 

Plan ile Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve yıkılarak Fikirtepe'ye taşman Ahmet Sani Gezici Lisesi yerine yapılan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Hizmet Binası'nın bulunduğu alana "Meslek ve teknik öğretim tesisi" fonksiyonu verildi. Parselin yansım kaplayan boş arazi de "konut+ticaret" ve "dini tesis" fonksiyonuna alındı. 


EVLERE 4 KAT SINIRI GETİRİLDİ 

Ticaret ve konut alanında kalan bölüme yapılacak inşaat için Necipbey Sokağı'nın en üst noktasında kot alınacak. Konutta katlar 4'ü geçmeyecek. Kadıköy Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ "Yeni konsept şu: Önce imam hatip lisesi soma uygulama camisi ardından ticarethane. Cami ve ticarethane nasıl yan yana geliyor anlamak mümkün değil" dedi. 


OKULUN AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPMIŞTI 

Veliler, okulun yıkım kararını protesto etmişti. "Rantsal dönüşüme" vurgu yapan veliler, "Şehir merkezlerindeki arazilerin değerlenmesi nedeniyle inşaat şirketleri gözlerini kamu arazilerine dikti" iddiasında bulunmuştu. Velilerin tepkisine rağmen okul yıkılmış, yerine inşa edilen Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız imam Hatip Lisesi de 28 Eylül 2015te açılmıştı. 


Sözcü


Geri Dön