29 / 04 / 2024

Akçağlayan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı!

Akçağlayan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı!

Bursa Yıldırım Mahallesi'nde Akçağlayan TOKİ'nin yanına inşa edilecek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli törenle atıldı. Vali Karaloğlu, müteahhit firmadan okulun 2014-2015 eğitim öğretim yılına yetiştirmesini istedi...




Eğitime verdiği destekle ön plana çıkan Bursa Yıldırım Belediyesi, Akçağlayan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temelini attı.


Bursa Yıldırım Mahallesi'nde Akçağlayan TOKİ'nin yanına inşa edilecek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli törenle atıldı. Törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Yıldırım Belediyesi Başkanı Özgen Keskin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eğitim meselesini halletmeden diğer meselelerin hiçbirini çözme şansı olmadığını ifade eden Karaloğlu, "Evvela eğitim meselesini çözmemiz lazım. Onun için eğitimde mutlaka iş birliğine ihtiyacımız var. Bugün bu el birliğinin güzel bir örneğini Yıldırım Belediyesi göstermiş oldu. Akçağlayan Mahallesi'nde Anadolu İmam Hatim Lisesi inşaatını yaparak başlatmış olduğu desteğin devamının gelmesini diliyorum" dedi.


Bir ilim irfan yuvasının daha temelini atmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Şu anda ülkemizin büyük ihtiyacı olan ve eğitim konusunda da büyük katkısı olan okullarımızın bir bir temelini atıyoruz. Bugünlere gelmemizde büyük payı olan bilgili, bilinçli, birikimli, idealist bir gençlik için okullarımızın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Dilerim bugün temelini attığımız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin en kısa zamanda açılışını yapmak da nasip olur" diye konuştu.


Belediye olarak diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da hizmetlerine hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, göreve geldikleri günden bu yana 41 okul arsası ve 2 üniversite arsası ürettiklerini söyledi. Keskin, "Sınıflardaki öğrenci sayılarının 80'lerden 30'lara kadar düşmesi eğitime verdiğimiz önemi bir kez daha gözler önüne seriyor. 24 derslikli Akçalayan Anadolu İHL'yi de çocuklarımızın hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.


Vali Karaloğlu, müteahhit firmadan okulun 2014-2015 eğitim öğretim yılına yetiştirmesini istedi. Toplam 3 bin 383 metrekare alan üzerine inşa edilecek okul 1 blok ve 4 kattan oluşacak. Müteahhit firma yetkilisi, okulu önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştireceklerini söyledi.


İnegöl Haber


Geri Dön