28 / 04 / 2024

Eskişehir'de Yaşar Eğitim Vakfı Meslek Lisesi'nin temeli atıldı!

Eskişehir'de Yaşar Eğitim Vakfı Meslek Lisesi'nin temeli atıldı!

Eskişehir'de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hayata geçirilecek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli atıldı.




Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Eskişehir'de  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşa edecek. Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde; Merkez Tepebaşı'na bağlı Zincirlikuyu Mahallesi'nnde hayata geçirilecek lisenin temel atma töreninde Vali Özdemir Çakacak, ekonomik büyüme, kalkınma ve refah seviyesinin yükselmesinin temel şartlarından birinin nitelikli insan gücü ihtiyacının rahatça karşılanması olduğunu ifade etti. 

 

Eskişehir de Yaşar Eğitim Vakfı Meslek Lisesi nin temeli atıldı!


16 derslikli olacak lisede çeşitli laboratuvarlar yer alacak. Çakacak, "Milli Eğitim Bakanlığımızın yeni ve modern projeler yapmasının yanında kamu-özel sektör işbirliğiyle birbiri ardınca nitelikli projeler hayata geçiriliyor. Bugün temelini atacağımız mesleki ve teknik Anadolu lisesi de bu duruma en güzel örneklerden birisini oluşturuyor. Bu projeyi ilimize kazandırma gayretinde olan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'na şükranlarımı sunuyorum." dedi.


Konuşmaların ardından Çakacak ve Yaşar, beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir ile diğer ilgililer, butonlara basarak temelin ilk harcını döktü.


Geri Dön