28 / 04 / 2024

Keçiören Aydoğan Aydın Eğitim Kampüsü'nün temeli atıldı!

Keçiören Aydoğan Aydın Eğitim Kampüsü'nün temeli atıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Keçiören'e inşa edilecek olan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Eğitim Kampüsünün temeli atıldı.




Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Keçiören'de hayata geçirilecek olan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Eğitim Kampüsünün temeli,  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla atıldı.


Keçiören Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Eğitim Kampüsünün temel atma törenine  Ankara  Valisi Ercan Topaca, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, ATO Başkanı Gürsel Baran, şehidin eşi Nuray Aydın da katıldı.


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuyla ilgili olarak, "İnsana verilen değer, emek ve hizmetle ölçülür, daha iyi bir gelecek için eğitime yatırım yapmaya devam ediyoruz. Tekli eğitime geçilmesinin ardından ilçelerimize yeni eğitim kurumları kazandırıyoruz. Fatih Projesi, yeni yatırımlar ve müfredattaki yeniliklerle eğitimin niteliğini artırıyor, özellikle bilişim alanında özel içeriklerle öğrencileri bilgi teknolojisi ile donatıyoruz." dedi.


 

KEÇİÖREN'E 47 YENİ OKUL


Ankara Valisi Ercan Topaca eğitim altyapısına önemli katkılar sunduklarını belirterek, "Bilgi toplumun birer ferdi olacak nesiller yetiştiriyoruz. Ankara'da ilk - orta -lise eğitimi alan 953 bin öğrencimiz var,  62 bin öğretmenimiz de görev yapıyor. Çiftli eğitimden tekli eğitime geçilmesinin ardından oluşan okul eksiklerimizi gideriyoruz. 330 daha yeni okulu Ankara'ya kazandıracağız, imar, ihale ve yatırım çalışmaları devam ediyor. 330 okuldan en büyük payı Keçiören alacak. Keçiören'e 47 yeni okul yapma hedefindeyiz.  Özellikle okul arsaları konusunda bizlere  destek olan belediyelerimize teşekkür ediyorum, böylece en önemli sorunu karşılıyorlar. " diye konuştu.




Keçiören Belediyesi



Geri Dön