27 / 04 / 2024

Kadıköy Belediyesi'nden Kalamış Yat Limanı ihalesi için karar!

Kadıköy Belediyesi'nden Kalamış Yat Limanı ihalesi için karar!

Kadıköy'de bulunan Kalamış Yat Limanı ihalesi için tam yetki Kadıköy Belediye Başkanı Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'na verildi.



Kadıköy Belediye Meclisi’nde, Fenerbahçe Yat Limanı ve Yelken Kulübü arazisinin özelleştirilme konusu ele alındı. Sabah'ta yer alan habere göre; 7 Haziran tarihinde gerçekleşen toplantıda  gerçekleşecek özelleştirme ihalesine Kadıköy Belediyesi’nin katılım sağlaması için Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'na tam yetki verilmesi için oylama yapıldı. Oylama oy birliği ile kabul edildi. 

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, göreve geldiği günden itibaren Kalamış Yat Limanı ile ilgili konuları gündem maddesi olarak belirledi. Kalamış Yat Limanı sonrasında Kalamış Yelken Kulübü’nün de içerisinde yer aldığı bölge için özelleştirme  kararı alınmasıyla Kadıköy Belediyesi bu alanların talibi olmak için çalışmalara başladı. 

Kadıköy Belediyesi nden Kalamış Yat Limanı ihalesi için karar!

Bugün de meclis toplantı gündeminde  bulunan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı ile ilgili verdiği “Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı’nın Özelleştirme İhalesine Kadıköy Belediyesi olarak katılması, geçici teminat bedelinin yatırılması, ihale şartnamesi ve tanıtım doküman bedelinin ödenmesi ile ihaleye teklif verilebilmesi ve gerekli bütün işlemlerin sonuçlandırılabilmesi için Kadıköy Belediye Başkanı’na yetki verilmesi.” teklifi için oylama yapıldı. Teklif oy birliği ile meclisten geçti.  Kadıköy Belediyesi, meclisten alınan  bu karardan bağımsız olarak aynı zamanda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na başvuru yaparak ihale yapılmadan söz konusu mülkün Kadıköy Belediyesi'ne verilmesi yönünde talepte bulundu.

Şerdil Dara Odabaşı'dan Kalamış Yat Limanı tepkisi!


Geri Dön