28 / 04 / 2024

Kadıköy Halitağa'da 3 aydır süren yol çalışması bitirilemedi!

Kadıköy Halitağa'da 3 aydır süren yol çalışması bitirilemedi!

Kadıköy’ün işlek caddelerinden Halitağa’da 3 ay önce başlayan yol çalışması, bir türlü bitmedi. Milim milim ilerleyen çalışma artık insanları canından bezdirdi



İstanbul’un sorunlarını, İstanbulluların çilelerini yazmaktan yorulduk ancak ne çare ki, şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Kent büyük olunca, sorunları da büyük oluyor tabii... Bu doğru da, yaşanan sıkıntılar yetkililerin vurdumduymazlığından, ilgisizliğinden kaynaklanıyorsa, insan doğal olarak isyan ediyor! Mesela bir sokakta başlatılan yol bakım çalışması 3 ayda bitirilemiyorsa, orada yaşayan vatandaşlar son derece haklı olarak öfkeleniyorlar, serzenişte bulunuyorlar.


‘EVİMDEN NEFRET ETTİM’

İşte Kadıköy’ün Yeldeğirmeni bölgesindeki Rasımpaşa Mahallesi’nin Halitağa Caddesi’nde yaşananlar insanı çıldırtacak cinsten. Bölgede yaşayan bir okurumuzun Alo Habertürk Acil Şikayet Hattı’na bıraktığı mesaj, mahallelinin sinirlerinin ne kadar gergin olduğunu ortaya koyuyor:

“İstanbul’un en güzel semtlerinden birinde Kadıköy’de yaşıyorum. Yeldeğirmeni, Rasimpaşa Mahallesi’nde Halitağa Caddesi’nde ikamet etmekteyim. Eski evlerin bulunduğu şirin bir cadde... Ancak bundan yaklaşık üç ay önce başlayan yol, bakım, altyapı çalışması yüzünden evimden de sokağımdan da nefret ettim. Sabah işe gitmek, akşam eve gelmek dayanılmaz bir işkenceye dönüştü. Üç ay önce başlattıkları çalışmayı hâlâ tamamlayamadılar. Bütün cadde toz toprak içinde, evlerde camları açmadan oturmak zorundayız, sıcaktan boğuluyoruz. Caddeye rastgele bırakılmış beton malzemelere takılmadan yürümek için türlü cambazlıklar yapıyoruz. Burası aynı zamanda dolmuş yolu, ancak çalışma nedeniyle üç aydır trafiğe kapalı. İşleri kesilen esnaf kan ağlıyor.


Mesela insanı çıldırtan minik bir detayı daha vereyim:

İlk hafta gelip parkeleri söktüler, bütün sokağı altüst ettiler. Ancak İSKİ altyapı çalışmasını 20 gün sonra başlattı. Yani 20 gün boyunca o parkeler sökülmüş halde, sokak rezil bir vaziyette bekledi. Resmen vatandaşa işkence çektirildi.


‘AHİMİZİ ALMAYIN’

İSKİ çalışmayı bitirdikten sonra yolu yapacak firma, 10 günde yolun sadece küçük bir kısmında orta refüj yaptı. Diğer kısımlara dokunulmadı. Günler, haftalar, hatta aylar geçmesine rağmen bir altyapı, yol çalışması neden bitirilemez? Bunu öğrenmek için ilgili yerlere dilekçe yazdık. Ancak öğrenmek ne mümkün. Biri ‘Çalışmayı İSKİ geciktirdi’ diyor, diğer yetkili müteahhidi suçluyor. Olan arada vatandaşa oluyor. Kadıköy Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne ve İSKİ’ye sesleniyorum: Buradaki işten hanginiz sorumluysanız artık bu zulme bir son verin, işinizi bitirin, ahimizi almayın!”

Habertürk/Esra Boğazlıyan



Geri Dön