02 / 05 / 2024

Kadıköy hayvan barınağı otogar oluyor!

Kadıköy hayvan barınağı otogar oluyor!

114 dönümlük araziye yapılacak tesis Anadolu yakasının otogar ihtiyacını karşılayacak



Kadıköy Belediyesi tarafından 1998'de Ataşehir'de kurulan hayvan barınağı otogar oluyor. 114 dönümlük araziye yapılacak tesis Anadolu yakasının otogar ihtiyacını karşılayacak

Kadıköy Belediyesi'nce yapılan ve Ataşehir'in ilçe olmasından sonra, Ümraniye sınırları içerisinde kalan "Kadıköy Hayvan Barınağı" otogar oluyor. İBB Meclisi, hayvan barınağının, Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nün talebi üzerine cep otogar alanına alınmasını onayladı. Buna göre 1998'dan beri Kadıköy Hayvan Barınağı'nın yer aldığı 114 dönümlük arazide Anadolu yakasının otogar ihtiyacını karşılamak amacıyla "cep otogar" inşa edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009'da onaylanan çevre düzeni imar planlarında otogar alanı olarak belirlenen araziyle ilgili plan çalışmalarını tamamlayan Ulaşım Planlama Müdürlüğü, Harem'deki otogarın yerleşim ve ulaşım açısından yetersiz kaldığını belirterek yeni otogar alanı olarak Küçükbakkalköy'deki söz konusu arazide karar kılmıştı. Önerilen otogar alanının trafik yükü yaratmayacağı ve yeni tramvay güzergâhıyla da toplu taşımaya imkanı sağlanacağı belirtilmişti.

MESLEK LİSESİ DE YAPILACAK
Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından yapılan incelemede, 114 dönüm büyüklüğündeki arazinin 86 dönümlük kısmına cep otogarın inşa edilmesi, 28 dönümlük bölümüne de meslek lisesi yapılması öngörüldü. Seyahat firma acentaları, yazıhaneler, restoran, büfe, büro ve ticari birimlerin yapılabileceği otogar alanında metro istasyonu da yer alacak.
Sabah


Geri Dön