Eğitim

Kadir Gurbetçi:Cihangir Otoparkı,kültürel etkinliklerin merkezi olacak!

İSPARK Genel Müdürü, Cihangir'deki otoparkla ilgili konuştu

CİHANGİR'de 1938 yılında bir hayırseverin 'çocuk parkı yapılması' şartıyla halka bağışladığı ve 40 yıldır park olarak semt sakinlerine hizmet veren alanda, İSPARK tarafından otopark inşaatı başlatılmıştı. Yemyeşil çocuk parkının altını otoparka dönüştürmeye başlayan ve alanın tam ortasında asansör inşatı sürdüren İSPARK, bölge halkının yoğun tepkisiyle karşılaşmıştı.

KONUYA GİRMEDİ

Geçtiğimiz hafta boyunca protesto gösterileri düzenleyen, parkın SİT alanı olduğunu ve inşaatın imara aykırı yürütüldüğünü savunan Cihangir sakinlerinin öfkesi dinmezken, dün İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi'den konuyla ilgili bir açıklama geldi. Ancak Genel Müdür vatandaşın feryadını duymamış olmalı ki, açıklamasında ne bölge halkının tepkilerine ne de katlı otoparkla ilgili iddialara yer verdi. Aksine sözkonusu otoparkın bölgede çok büyük bir ihtiyacı karşılayacağını, hatta kültür merkezi haline geleceğini söyledi.

Gurbetçi açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

'YAŞAM MERKEZİ GİBİ'

"Toplam 3 bin metre karelik alana yapılacak otoparkta, sergi ve fıtness salonu ile sosyal donatı alanları da yer alacak. Klasik ve yarı otomatik (combi lift) sistemin birlikte kullanıldığı otopark 313 araç kapasiteli olacak. Cihangir'e nefes aldırmak için adeta bir yaşam merkezi olarak tasarlanan otoparkın daha yapımı tamamlanmadan abonelik talepleri gelmeye başladı. Cihangir Otoparkı, bölgede park ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacağı gibi kültürel etkinliklerin de merkezi olacak."
HaberTürk

İlgili haber

İBB: Cihangir'deki İSPARK inşaatı imara aykırı değil!

Cihangir'de çocuk parkının otopark yapılmasına protesto!

Cihangir Otoparkı Aralık ayında hizmete açılacak!