27 / 04 / 2024

Kadir Topbaş, Beyoğlu'nda toplu açılışlar yaptı!

Kadir Topbaş, Beyoğlu'nda toplu açılışlar yaptı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul' a 60 milyon TL yatırım yaptıklarını, sadece Beyoğlu' na 1 milyar 558 milyon TL' lik hizmet getirdiklerini ifade etti



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Mart ayı başında Taksim Meydanı düzenleme ihalesi yapılacak ve inşallah Taksim Meydanı yeşil dokusuyla, mümkün olduğu kadar bol ağaçlı ve çiçeklendirilmiş bir yere dönüşecek" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyoğlu'nda yapılan yatınm ve hizmetlerin toplu açılış töreni, Sağlık Bakam Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile vatandaşlar da yer aldı. 


Beyoğlu'nda yapımı tamamlanan yatırım ve hizmetlerin toplu açılışım gerçekleştiren Başkan Topbaş, Kasımpaşa ve Beyoğlu'nun güzelliklerinin kendisini hayata hazırladığını, buraya hizmetin çocukluk hatırlarını canlandırdığını söyledi. İstanbul'a 60 milyon TL yatınm yaptıklarını, sadece Beyoğlu'na 1 milyar 558 milyon TL'lik hizmet getirdiklerini ifade eden Başkan Topbaş, 15 Şubat'ta açacakları Taksim-Yenikapı Metro Köprüsü ile Beyoğlulular'ın metroya binerek İstanbul'un her tarafma hızlı ve güvenli bir şekilde gidebileceğini belirtti. Haliç Metro Köprüsü'nün Yenikapı'dan Hacıosman'a bağlanacağını belirten Topbaş, "Hacıosman'a giden metro, Marmaray'la buluşmuş oluyor. Bu metro ağlarının ortasındaki bir insan, isterse oradan metro aktarmalanyla Londra'ya gidebilir, Uzakdoğu'ya gidebilir" dedi. 


Tapuların verildiği Okmeydam'nda yapılan planlar doğrultusunda kentsel yenileme çalışmaları yürüttüklerine dikkati çeken Topbaş; "Şişhane'den Mecidiyeköy yönünde yapağımız havaray ile burada ulaşımı daha da kolay hale getireceğiz. Bunu yaparken de minibüsçü esnafım mağdur etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 


Taksim Meydanı projesi Taksim'de yapılan altgeçit ve meydanın düzenlenmesi için ihale tekliflerini almaya başladıklarını ve Meydan'ın son halini basınla paylaşacaklarını düe getiren Topbaş, şunları kaydetti: "Taksim'de çok önemli bir yatırım yaptık. Ancak şu anda tamamlanmamış bir yatınm var. Oradaki trafiği çözme adına çok önemli bir yatırımı gerçekleştirdik. Şu anda ihalesiyle ilgili teklifleri almaya başladık. Teklifler geldi, değerlendirmeler yapılıyor. Man ayı başında Taksim Meydanı düzenleme ihalesi yapılacak ve inşallah Taksim Meydanı yeşil dokusuyla mümkün olduğu kadar bol ağaçlı ve çiçeklendirilmiş bir yere dönüşecek. Bugüne kadar ne söylediysek yaptık. Bu çalışmayla ilgili bügi ve görselleri medyamızla paylaşacağız. Oradan gelişmeleri takip edebilirsiniz." Haliç'e Osmanlı tekneleri Haliç'teki sandallann Osmanlı dönemindeki teknelerle değiştirileceğini ifade eden Topbaş, "Haliç'teki sandallan değiştiriyoruz. 


Osmanlı Sadabad dönemindeki gibi kanca burunlu teknelerden yapıyoruz. Elektrikli motoru olan, sesi olmayan, çevreci. Sandalcılann elinden sandallannı alacağız, yenisini vereceğiz, kıyafetlerini tasarlayacağız. Venedik'teki gondollar gibi, Haliç'te insanlarımız sandal sefasına gidecek" şeklinde konuştu. 


Prestij caddeler ve çevre düzenlemeleri Başkan Topbaş'm açılışım yaptığı 400 bin TL'ye mal olan 11 dönümlük Cezayirli Hasanpaşa Parkı yenilendi. 2 müyon TL'ye mal olan 18 dönümlük Hacıahmet Parkı ile Beyoğlu'na yeni bir park daha kazandınldı. Aynca, SütlüceHalıcıoğlu bağlantısını sağlayacak olan Halıcıoğlu Yaya Üstgeçidi yapıldı ve yoğunluğun fazla olması nedeniyle cami, okul ve otobüs duraklanna erişim kolaylığı sağlaması adma Piyalepaşa Üstgeçidi sökülerek yenilendi. Prestij cadde düzenlemeleri çerçevesinde Bahariye Caddesi'nde 17 milyon metrekare sert zemin düzenlemesi yapılarak ilçeye kazandınldı. 


Hürses


Geri Dön