06 / 05 / 2024

Mehdi Eker, 3 bin 5 tarımsal tesisin toplu açılışını yaptı

Mehdi Eker, 3 bin 5 tarımsal tesisin toplu açılışını yaptı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2006-2010 yıllarında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında tamamlanan 3 bin 5 tarımsal sanayi tesisinin toplu açılışını yaptı



Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2006-2010 yıllarında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında tamamlanan 3 bin 5 tarımsal sanayi tesisinin toplu açılışını yaptı. 12 şžubat 2011 Cumartesi 21:57 tarihinde eklendi.
22 kez okundu. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Eker, projenin kendisini rahatsız eden, kendisine çok dokunan bir hikaye sonucu başladığını söyledi. Göreve başladığında projeyle ilgili Dünya Bankası'ndan borç alındığını öğrendiğini bildiren Eker, şunları kaydetti: ''Tarıma dayalı sanayi tesisleri ile damla sulama yatırımları yapılmasından söz ettim. Bana Fırat ve Dicle sularının sınır aşan sular olduğu dolayısıyla bu paranın burada kullandırılamayacağı söylendi. Türkiye de bunu kabul etmişti. Bu benim canımı sıktı, Üzüldüm. O zaman 16 değil 81 vilayette maliyetini Türkiye'nin kendi bütçesinden karşılamak yolu ile projenin uygulanması yönünde karar verdim. Bu projenin hikayesi bu'' dedi.

Haberin devamı için tıklayınız

Olay


Geri Dön