03 / 05 / 2024

Kadir Topbaş: Projeler İstanbul'a hayat verecek!

Kadir Topbaş: Projeler İstanbul'a hayat verecek!

İstanbul 'la ilgili projeler hakkında bilgi veren Başkan Topbaş, Başbakan Erdoğan 'ın iki yeni şehir projesinin dar gelirli vatandaşlara ve deprem riski bulunan bölgelere nefes aldıracağını söyledi



Başkan Kadir Topbaş, davetliler ve çocuklarla birlikte inşaatların temelini attı.

Bağcılar 'da, Merkez Mahallesi bölge parkı, spor tesisleri, kültür kompleksleri ile Yıldıztepe Gençlik Merkezi inşaatları temel atma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul 'un, dünyanın yakından takip ettiği ve hayran kaldığı bir şehir olduğunu kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın, İstanbul 'a iki yeni şehir projesini açıkladığını hatırlatan Topbaş, “İnşallah özellikle yüzde 50 'si, dar gelirli insanlarımızı da dikkate alan ve şehrin problemli deprem riski bulunan alanlarına bir nefes aldıracak yeni şehirler kuruluyor ” diye konuştu.

HAVARAY PROJESİ

Havaray projesiyle ilgili bir soru üzerine Topbaş, İstanbul 'da 635 kilometrelik bir raylı sisteme ihtiyaç duyulduğunu, bunu adım adım yapmaya başladıklarını kaydetti. Projeleri arasında, 40 kilometreye yakın Havaray hattının yer aldığını ifade eden Topbaş, şunları söyledi: “Havaray 'ın olduğu bazı bölgelerde, minibüs hatları var. Bu hatların olduğu yerdeki minibüs esnafının mağdur olmaması için, minibüs esnafını bir şirketin altında toplamak istiyoruz. Nasıl Otobüs A.şž 'yi kurduk, bunun gibi... Bu esnafımız, gelsin, Havaray 'ı işletsin. Bir taraftan çözüm ararken, esnafımız mağdur olmasın. ” Topbaş, Havaray 'ın 8 noktada düşünüldüğünü, bu sayının daha da yukarı çıkarılabileceğini söyledi.

TELEFERİK PROJESİ

Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Bir teleferik projemiz var. Bazı firmalardan teklif alınıyor. Bana bir çalışma getirdiler. Büyük bir vagon ve 6 binin üzerinde yolcu taşıma kapasiteli. Öyle büyük bir sistem Boğaz 'da rahatsız edici olur. Boğaz 'da, teleferiğin turistik amaçlı ve daha az kapasiteli olması gerektiğini söyledim. Onun üzerinde çalışıyorlar. Onu da yap-işlet olarak düşünüyoruz. Güzergah çalışmasında, Altunizade ile onun karşısına gelen noktalar üzerinde duruluyor. İki kıta arasında gezmek, turistler için çok anlamlı olacaktır. ”
Türkiye


Geri Dön