07 / 05 / 2024

Kadir Topbaş: TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar 'ı tebrik ettim!

Kadir Topbaş: TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar 'ı tebrik ettim!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir  Topbaş, milletvekilliği aday adaylığı için Büyükşehir Belediyesinden istifa eden bürokrat sayısının 12 olduğunu açıkladı.



Topbaş, Türkiye ve Slovenya Cumhurbaşkanlıkları himayesinde, 'Marketing  Türkiye ve Marketing and Management Institute Türkiye'  organizasyonuyla düzenlenen, küresel ölçekte reklamcılığın 'şampiyonlar ligi'  olarak kabul edilen ve 'The CUP' olarak bilinen 'Kıtalararası Reklamcılık  Kupası/Intercontinental Advertising Cup/IICAC) yarışması kapsamında  gerçekleştirilen 'Yaratıcılık Zirvesi'nın açılışından önce basın mensuplarını  sorularını cevapladı.

Milletvekili aday adaylığı için Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen istifalarla ilgili bir soru üzerine Topbaş, genel seçimlerin çok önemli olduğunu  söyleyerek, bu demokratik süreçte tüm siyasi partilerin hazırlıklarını yaptığını  belirtti.

Kadir Topbaş, 'Büyükşehir Belediyesinde bazı bürokrat arkadaşlarımızın ve Türkiye 'den  bürokrat olan bazı dostlarımızın partimizden ağırlıklı olmak üzere diğer  partilerden de aday olmak üzere istifalarını gördük. Basından da takip ettik.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar 'ı arayarak tebrik ettim. Diğer arkadaşlarımıza da  bu konuda başarılar dilerim. Ülkeye hizmet etmek kutsal bir görev. İnşallah  başarılı olurlar, onları parlamentoda görürüz ve bu hizmetlerini sürdürürler.  Temennimiz demokratik bir seçimin olması, Türkiye 'deki istikrarın devam etmesi ve  Türkiye 'nin geleceğinin çok daha farklı noktalara taşınması' diye konuştu.

İstifa eden bürokratların sayısı sorulan Topbaş, 'Sayısal olarak söylemeyeceğim. Büyükşehir Belediyesinden bürokrat olarak bana gelen son  bilgilere göre 12 civarında arkadaşımız var. Ancak şirketlerden de bu iş için  müracaat edenler var. Partimizden, yönetimlerden istifa ederek girenler var. çok  net olmasa bile şu an bana gelen rakamlara baktığımda 50 civarında
görmekteyim'  dedi.

JAPONYA 'DAKİ DEPREM

Topbaş, Japonya 'da meydana gelen depremle ilgili bir soru üzerine, depremin henüz hangi etkileşimde olduğunun bilinmediğini belirterek, 'Japonya  deprem ülkesi olduğu için çok ciddi tedbirler var' dedi. Kendilerine gelen son rakamlara göre 50 kişinin hayatını kaybettiğini ve  51 kişinin de kayıp olduğunu aktaran Topbaş, söyle devam etti: 'Tsunami etkisi var. Ciddi bir deprem. Son 140 yılın en büyük  depremlerinden biri olarak ifade ediliyor. Buraya nasıl bir destek vereceğimizle  ilgili özellikle başkanı olduğum Dünya Yerel Yönetimler Birliğinde (UCLG),  sekretaryamı aramak suretiyle, olağanüstü bir toplantı yapabiliriz. En
azından  bir iletişimle oradaki sıkıntılara el uzatabiliriz diye bir hazırlık istedim.  çalışmalar şu an yapılıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun bu tip afetleri,  sıkıntıları çözme yolunda birlikte adım atmamız gerekiyor.'

İstanbul 'dan nasıl bir yardımın olacağı sorulan Topbaş, 'Bunu değerlendireceğiz. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de ULGC başkanı olarak bütün  belediyelerle hangi boyutta nasıl bir yardım gerekiyorsa olağanüstü bir çalışma  yapmalarını istedim arkadaşlarımdan. Bu çalışmayı izleyeceğiz. Gerekirse genel  merkezde ya da başka bir yerde bir araya geleceğiz eş başkanlarla. En azından bir  iletişim ağıyla birbirimizle temas etmek suretiyle devreye girmeye çalışacağız' şeklinde konuştu.


Geri Dön