30 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Tüm derelerle ilgili çalışma başlattık

Kadir Topbaş: Tüm derelerle ilgili çalışma başlattık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentteki tüm derelerle ilgili çalışma başlattıklarını bildirdi



Kadir Topbaş, Yeni Zelanda'nın  Ankara  Büyükelçisi Andrea Joan Smith ile makamında yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin Ayamama Deresi'ndeki yıkımla ilgili sorularını yanıtladı.

Dere yatağında işgal veya olumsuz olan yapılarla ilgili tespit çalışmaları yapıldığını anımsatan Topbaş, bölgedeki maliklere bu konuda ikazlar yapıldığını ve bu ikazların bugün sonlandığını söyledi.

Bazı vatandaşların bölgede yapılarını kendilerinin yıkmaya başladığını anlatan Topbaş, bugün başlayan çalışmalar kapsamında yıkım ekiplerinin bölgede bulunduğunu ve yıkımın devam ettiğini aktardı. Topbaş, "Zannediyorum ki, 1 hafta 10 gün bu çalışmalar devam eder. Bunun paralelinde Ayamama Deresi belki bu sel baskınlarında ön plana çıkan bir alan oldu ama biz bütün derelerde bu çalışmaları başlattık. Adım adım devam ediyoruz. Ayamama'nın içerisinde taşkın alanlarını da dikkate alacak bir proje çalışmamız var" dedi.

Kadir Topbaş, şunları kaydetti: "Bu olumsuzları bir daha yaşamak istemiyoruz. Artık bu kentte yasalara saygılı olmak zorundayız. Geçmişte bu bölgede yerleşimler olmuş olabilir. Vatandaşı da fazla mağdur etmeden, kendi bölgelerinde gerekirse bir değerlendirme yapmak suretiyle konutlar dahil, konut vermek gerekiyorsa taşkından etkilenebilecek noktaları kastediyorum düzenlemelere gireceğiz. Çünkü hayatını kaybedecek vatandaşlarımızı, mal ve can kayıplarına sebebiyet verebilecek olan noktalarda yönetim olarak müdahale etmek zorundayız. Buna anlayış gösterileceğine inanıyorum."

Topbaş, bir gazetecinin bölgede kaç yapının yıkılacağı yönündeki sorusu üzerine de "Daha önce de oradaki durum hakkında bahsedildi. Bir kısmı tamamen kaçak, bir kısmı ruhsata aykırılıklar var, bir kısmı işgal şeklinde. Bunlar 100 civarında. Ayamama bir sembol olduğu için söylüyorum. Biz orada dere akışını normal hale getirebilecek, sıkıntı vermeyecek hale getirmek zorundayız" diye konuştu.
AA

 


Geri Dön