28 / 04 / 2024

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.



Kıbrıs Başbakan'ı Ünal Üstel, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında ülke gündemini yabancıların mal alımı konusunun bulunduğunu belirterek, imar planı için 25 kişilik bir ekiple çalışma yapıldığını belirtti.

TAPU DAİRESİNDE KAYIT OLMAYAN SÖZLEŞMELER YASAYA UYGUN HALE GETİRİLDİ

2005 yılından sonra başlayan bir sürecin söz konusu olduğunu dile getiren Üstel, bir aydır İçişleri Bakanı’nın çalıştığını açıkladı.

Tapu Dairesi’ne kayıt olmayan sözleşmeleri yasaya uygun hale getirdiklerini ve akit sözleşmelerin devam ettiğini belirten Üstel, verilerin daha sağlıklı olması için Tapu Dairesi’nde görevlendirme yapıldığını ve yasal çalışma başlattıklarının altını çizdi.

 Kıbrıs Başbakanı Üstel den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

TÜM ÜLKE GENELİNDE İMAR PLANI UYGULANACAK!

Kıbrıspostası'nda yer alan habere göre; Başbakan Üstel, sözleşmelerin sayısı hakkında bilinmezlik olduğundan yasal düzenleme yapılacağını ve muhalefetin katkısıyla Meclis’e geleceğini ifade etti.

Yasal düzenlemenin ülke ekonomisini çökertmemesi için çaba sarf ettiklerini söyleyen Üstel, 25 kişilik bir ekip oluşturularak imar planı için çalışma yapıldığını belirtti.

Başbakan Üstel, imar planının ülke genelini kapsayacağını vurguladı. Yaptırımlar da getirilerek, hazırlanacak yasanın uygulanacağını dile getiren Üstel, çalışmaların bitirileceğini ve bilgilerin paylaşılacağını ifade etti.

 Kıbrıs Başbakanı Üstel den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

KIBRIS'A YABANCI YATIRIMCILARDAN BÜYÜK İLGİ!

Son zamanlarda Kıbrıs, yabancı yatırımcıların kıskacına girdi. Yabancılar Kıbrıs'tan konut ve arsa almaya başladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan iddiaların ardından son 23 yılda 200 civarında İsrail vatandaşının mülk alım başvurusunda bulunduğunu belirterek, “Sadece son beş yılda KKTC’de emlak alım başvurusu toplamda 15 bin. Yani alanlar İsrail’den değil başka ülkelerden. 2000’den bu yana İngiltere birinci sıradaymış, son beş yılda da İran birinci sıraya geçmiş” dedi.

KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da yabancılara mülk satışlarındaki artışla ilgili olarak, emlakçılarla ilgili iki yasa tasarısı hazırladıklarını açıkladı.

Yabancıların, mülk alımları ile ilgili kısıtlamalara gideceğini belirten Oğuz, şirketler kurarak yabancıların yap-sat inşaat işlerine girmelerini yasaklayacaklarını söyledi.

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

Geri Dön