28 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) arazilere olan talep katlandı. İran başta olacak şekilde İngiltere, Rusya, Ukrayna, Polonya ve İsrail'den on binlerce Yahudi'nin, Kıbrıs'tan arazi aldığı gündeme geldi. 

KKTC'de son 5 senedir inşaat sektörüne, başta Yahudiler olacak şekilde yabancıların ilgisinin hızla arttığı ifade ediliyor. Yahudilerin son bir seneden beri Kıbrıs'a göç ettiği beliriliyor. 

Kıbrıs ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Sabah'tan Abdurrahman Şimşek'in aktardığına göre; Kıbrıs'taki 380 binlik nüfusun 35 bininin Yahudilerden oluştuğu ortaya çıkarken, şimdiden 25 bin dönüm arazi topladıkları da belirlendi. 

Kıbrıs'ın kuzeyinde on binlerce dönüm arazi ile dev binalar, İsrail'le ilişkili aracılar tarafından satın alınırken, yerlilerden 'İsrail, KKTC'yi Filistin modeli uygulayarak ele geçiriyor' iddiası ortaya atıldı. 

Bunların yanı sıra, Kıbrıs'ta Yahudilerin arazi ve konut alması durumunun 70 seneden beri devam ettiği ifade ediliyor. 

Kıbrıs ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

YAHUDİLER NEDEN KIBRIS'TAN ARAZİ VE KONUT ALIYOR? 

KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın eski danışmanı, Başbakanlık eski özel kalem müdürü, Dışişleri Bakanlığı Tanıtma Dairesi eski müdürü ve gazeteci Sabahattin İsmail, 'KKTC İşgal Altında' başlıklı bir haberi paylaşarak, "Haberde deniyor ki yahudi sermayesi KKTC'yi işgal etti. SİHA üssümüzün bulunduğu Geçitkale hava alanı yakınındaki verimli tarım alanına 16 bin konutluk site inşa edilecek. İskele bölgesinde nüfus yapısı değişti. Bölgede Türkçe ikinci dil oluyor. Kontrolsüz nüfus çok sorun yaratıyor" açıklamasında bulundu. 

Kıbrıs ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

'KKTC İşgal Altında' başlıklı haberde, Kıbrıs'ın başta İskele, Mağusa ve Girne olacak şekilde arazilerine yoğun talep olduğu ve bu yoğun talebin Yahudilerden geldiği belirtiliyor. 

Yahudi yatırım ismi altında Kıbrıs'ın verimli topraklarının günden güne el değiştirdiği ifade edilen haberde, uzmanların Kıbrıs'ta toprak satışlarının acilen yasaklanması gerektiği, aksi durumda ülke topraklarının komple el değiştireceği uyarısını yaptığı vurgulandı. 

Kıbrıs'ta Yahudilerin arazi ve konut almasının duygusal bir bağı olduğu da ileri sürülen iddialar arasında yer alıyor. 2. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında Filistin’e gitmeye çalışan Yahudiler için Kıbrıs’ın bir üs olarak kullanıldığı, 1946-1949 yılları arasında İngiliz sömürge yönetimi tarafından Kıbrıs’ta 12 Yahudi toplanma kampı kurularak 52 bin Yahudi mültecinin geldiği ifade edildi. 

Sabahattin İsmail , konu ile ilgili yazısında, 10 Şubat 1949 tarihinde İsrail Devleti’nin kurulmasından 267 gün geçmişken son Yahudilerin de Kıbrıs’taki kamplardan ayrılarak İsrail’e gittiğini ve kampların kapatıldığını vurguladı. 

Bu kampların Yahudi tarihinin bir parçası ve kampların yer aldığı bölgelerin de  Yahudiler için manevi değeri olan yerler haline geldiği vurgulandı. 

Ayrıca, 1995'te Yahudi iş adamlarının kampları alma isteğinin reddedildiği gündeme gelirken, bölgenin Yahudiler için hem stratejik hem manevi önemi olduğunun altı çiziliyor. 

Kıbrıs ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

DEV SİTELER İNŞA EDİLİYOR

Savaşları neden göstererek Kıbrıs'a gelen Yahudilerin, her alanda toplam 2 bin şirket kurduğu iddiası da gündeme getirilirken, İsraillilerin yanı sıra birçok ülkeden gelen zengin Yahudilerin, adanın kuzey ucundan Tel Aviv'i gören yerlerde toplanmasına tepkiler büyüyor. 

Sabahattin İsmail, Karpaz Gate Marina'nın arkasında kolonileşme olduğuna dikkat çekerek, Kıbrıs'taki en büyük yatırım olduğunun altını çizdi ve şu anda marina arkasında 3 site inşaatının  devam ettiğini aktardı. 

İsmail, konuya ilişkin açıklamasında "Marina çevresinde kolonileşme mutlaka önlenmeli. Orada yabancılara arsa ve konut satışına yasak gelmeli" ifadelerini kullandı. 

Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Emlak alımı ile yabancılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılıyor! 

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası 3 yıllığına kiraya verilecek!


Geri Dön