27 / 04 / 2024

Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

Forbes’in “En ucuz ev KKTC’de” reklamlarını değerlendiren Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer, konut fiyatlarındaki yükselişin altındaki nedenleri açıkladı.



Yabancılara mülk konusunda endişelerin engellenemeyeceğinin altını çizen Ferdi Sabit Soyer, “Bu daireler, bu konutlar çok pahalıysa vatandaş için ama yabancılar için çok ucuzsa bu topraklar artık vatan olmaktan çıkmış demektir. En önemli mesele budur” diyerek yurttaşların ev sahibi olamamasının  nedenini yabancı yatırımcılardan kaynaklı olduğunu belirtti.

DEMİR VE ÇİMENTO FİYATLARI ARTMADI!

Kıbrıspostası'nda yer alan habere göre;  Kıbrıs eski başkanı Soyer, inşaatın asıl maliyeti olan demir-çimento kalemlerinin 2007 yılından bu yana artmadığını, bunu da belgeleri ile ortaya koyacağını ifade etti.

Soyer konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:'' O halde neden 40 bin liradan 90 bin dolara çıkıyor? Nasıl olur bu iş. Aşırı bir artış var. Yabancı talep bunun yükselmesine neden oluyor. Karlılığın büyüklüğü neyi belirliyor? Yabancı talep yurttaşı evsiz ve derde sokuyorsa siz engelleyemezsiniz bu endişeler. Talebi belirleyen bu toprakları yurt tutanlar değildir artık…'' dedi.

 Kıbrıs ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

EV ALMAK ŞÖYLE DURSUN, KİRALAMAK BİLE İMKANSIZ...

Kıbrıs'ın eski Başkanı Ferdi Sabit Soyer,  “Topraksız insan köksüzdür. Bu mülk satışları neticede bir kök endişesini de besliyor. Bu da tepkiye sebep veriyor. Ki yurttaş bir ev alamıyor... Ama Forbes en ucuz evler KKTC’dedir diyor. Ama biz alamıyoruz, başımızı sokmaya…'' diyerek konut almanın artık imkansız olduğunu belirtti. 

 Kıbrıs ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

KONUTLAR VATANAŞA PAHALI,  YABANCIYA DEĞİL...

Soyer, ''Vatandaşın esamesi okunmuyor. Bu daireler, bu konutlar çok pahalıysa vatandaş için ama yabancılar için çok ucuzsa bu topraklar artık vatan olmaktan çıkmış demektir. En önemli mesele budur. İngiltere’de ABD de böyle bir haber, böyle bir durum görebilir misiniz? Yatırım? Yatırım gelsin kimin itirazı var! Neden reel sektöre gelmiyor?'' diyerek sitem etti.

Ev almanın yanı sıra konut kiralamınn  bile zor olduğunu belirten Soyer, ''Bu memlekette yaşayanlar bu haberi görünce ateş basar adamı ve nefret gelir. Kendisi alamıyor, çocuğuna alamıyor…” diyerek yurttaşların konut satın almakta zorladığından bahsetti.

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

 


Geri Dön