03 / 05 / 2024

Kadir Topbaş Yatırım Zirvesi 2015'te konuştu!

Kadir Topbaş Yatırım Zirvesi 2015'te konuştu!

Yatırım Zirvesi 2015’te konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Şehirlerin yarıştığı dönem geride kaldı. Artık “Odak Şehir” kavramı var dünyada. İşte İstanbul’da o Odak Şehirlerden bir tanesidir “ diye konuştu.




Zorlu Center Raffles Otel’de yapılan zirveye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’la birlikte çok sayıda yerli ve yatırımcı işadamı katıldı.


Zirve açılışında konuşan Başkan Kadir Topbaş, 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişiyle İstanbul’un her dönem dünyanın merkezi olma özelliğini koruduğunu söyledi. Zaman içerisinde İstanbul’un dünyanın merkezi olma özelliğinde kayıplar yaşadığını ama son dönemde İstanbul’un tekrar dünya tarafından gıpta ile izlenen bir şehir haline geldiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, “İstanbul üzerinde yaşayan insana da, buraya dışarıdan gelen yatırımcıya da ilham veren bir şehir. İstanbul aynı zamanda İpek Yolu’nun başlangıcında olan bir kent. Tekrardan dünyanın merkezi olması kaçınılmaz. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın odak noktasıdır” şeklinde konuştu.


-İstanbul Odak Şehir-

Şehirlerin yarıştığı dünyanın geride kaldığını ve artık bu yarışın “Odak Şehir” olma yarışı haline geldiğine vurgu yapan Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık o devir geride kaldı. Şehirlerin yarıştığı dönemden öteye geçildi. Şu anda odak şehirler dünyada önemli. İstanbul 24 saat yaşayan dünyayı açık bir şehir. Artık o şehirde yaşamak, o şehirde iş yapmak insanların hedefleri idealleri haline geliyor. Biz yerel yöneticiler olarak kurumsal taassubu bir kenara bırakarak şehirlerimizi özel şirket yönetir gibi yönetiyoruz. Samimiyetle itiraf ediyorum ki devlet bürokrasisinin önüne geçilmiş ve  değişik fırsatlar ortaya konmuştur. Göreve geldiğim günden bugüne 11 yıl içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 24 milyar dolar yatırım yaptık ve yatırım yapmaya devam ediyoruz.”


-Aynı Gemideyiz-

Başkan Topbaş dünyadaki tüm insanlığın kaderlerinin birbirlerine bağlı olduğunu ve aynı gemide olduklarını kaydederek, “Geleceğe birlikte yürümek zorundayız. Aynı gemideyiz. Dünya kaynaklarının doğru kullanılması konusunda birbirimize yardımcı olmak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi olarak 28 şirketimiz var. Ve bu şirketlerimiz deneyim ve tecrübelerini, kendi yazdıkları programlarını diğer dünya yerel yönetimleriyle paylaşıyor. Bu şirketlerimiz de özel şirket mantığıyla çalışıyor. Teknolojiyi en iyi kullanan dünya belediyeleri arasındayız” diye konuştu.





İBB


Geri Dön