03 / 05 / 2024

Kadir Tümen: Konut alıcılarının beklentileri değişti!

Kadir Tümen: Konut alıcılarının beklentileri değişti!

Kadir Tümen, son yıllarda hızla büyüyen inşaat sektörünün, hızla konut sayısının artmasına ve üretilen bu konutların satışında da rekabetçi bir piyasanın oluşmasına neden olduğuna dikkat çekti.




Realty World Türkiye Franchise Satış Koordinatörü Kadir Tümen, son yıllarda hızla büyüyen inşaat sektörünün, hızla konut sayısının artmasına ve üretilen bu konutların satışında da rekabetçi bir piyasanın oluşmasına neden olduğuna dikkat çekti. Bu rekabetçi ortamda inşaat firmalarının, üretmiş oldukları konutların hızla pazarlanabilmesi için farklı ve ilgi çekici projeler inşa etmeye başladıklarını söyleyen Kadir Tümen, "Cazip ödeme koşulları ile birlikte, talebin bir an önce satışa dönüşebilmesi için geçmişe nazaran daha farklı süreçler izlemek durumunda kaldılar" dedi. 


ÖNCELİK ULAŞIM KOLAYLIĞI 

Bu paralelde konut projelerinin başkenti olan İstanbul ele alındığında, şehirde yaşayan insanların halen yüzde 30'unun kendi evine sahip olmadığını, ancak ev sahibi olmayan bu kişilerin yüzde 56'sının ise kısa bir süre sonra ev almayı planlandıklarını gördüklerini ifade eden Tümen, "Ev almayı düşünen bu kişilerin projelerde dikkat ettiği konuların başında yüzde 40'lık bir oranla "Ulaşım Kolaylığı" ön plana çıkıyor. Artan gelir düzeyi ve değişen sosyal hayat doğrultusunda ikinci öncelik ise yüzde 27 ile "Sosyal Çevre". Sırasıyla; depreme dayanıklılık, otopark, konutun bulunduğu semt, fiyat,yeşil alan, sosyal imkanlar, güvenlik ve projenin yeni olması da yeni konut alıcılarının önem verdiği diğer unsurlar" diye konuştu. 


Posta



Geri Dön