Altın & Gümüş

Kafaları karıştıran sorunun cevabı uzmanlardan geldi! Yatırım için altın mı, gümüş mü? 

ABD enflasyon rakamlarının dün açıklanmasından sonra piyasalar düşmeye başladı. Böyle bir durumda altın ve gümüş fiyatları baskılanmaya başlarken, yatırımcılar altın mı almalı, gümüş mü almalı? Uzmanlardan kafa karıştıran soruya cevap geldi... Dün merakla beklenen ABD Enflasyon rakamları açıklandı e ramkamlar kırk yılın en yüksek seviyesinden geriledi

Piyasaların gözü merkez bankalarına çevrilmiş durumda. Dün merakla beklenen ABD Enflasyon rakamları açıklandı e ramkamlar kırk yılın en yüksek seviyesinden geriledi. 

Öte yandan Fed'in  dah a fazla faiz arttırmaya gidebileceği beklentisiyle küresel borsa endeksleri negatife düşerken, kripto para piyasası yerle bir oldu. Dolar dünayda en çok işlem gören 6 para biriminden biri olurken gümüş fiyatları ve altın fiyatlarında düşüş devam ediyor.
Peki yatırımcılar soruyor; altın mı gümüş mü?

 

ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARINDA NEYE DİKKAT EDİLMELİ?

Fed'in faiz oranları ile ilgili tekrar bir yükseliş oalcağına dair gelen haberler piyasalar üzerinde baskılama yapmaya başladı. 

 

Hürriyet Gazetesi'nden Şenay Zeren'in haberine göre; küresel ekonomilerde  baskılanmanın devam etmesi  altın ve gömüş fiyatlarında hareketliliğe neden olacak. Gümüş altın fiyatlarına göre daha yavaş hareket edebilir.  Ülkerin yekonimlerinde yaşanan yavaşlamalar gümüşe olan talebi etkiliyor ve fiyatları aşağıya çekiyor. 

KAFA KARIŞTIRAN SORU: ALTIN MI, GÜMÜŞ MÜ?

Milyonlarca yatırımcının araştırma yaptığı altın mı gümüş mü sorusuna uzmanlardan cevap geldi.

Işık Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak: '' Altın mı, gümüş mü? sorusu; yıllardır bu iki kıymetli madene yatırım yapanların kafasını kurcalayan önemli bir mesele. Son 3 haftada her iki emtiada da satış baskısı hâkimdi. Özellikle, 19 Nisan’dan itibaren başlayan satış baskısında; ons altının, gümüşün onsuna göre bir miktar dirençli kaldığı görülüyor.  Gümüşün sanayi emtiası olması; sanayilerde beklenen zayıflama ile de bu ürünü daha fazla baskı altına alabilir.'' dedi.

Gedik Yatırım Başekonomisti Serkan Gönençler: ''Gümüş talebinin yüzde 50'den fazlası endüstriyel kullanımlardan geliyor ve birincil tüketicisi de Çin. Zaten yavaşlama eğiliminde olan Çin ekonomisi için, devam eden sıfır Covid politikası ve son bir ay içinde en büyük iki şehirde alınan karantina önlemleri ek yavaşlamaya ve küresel tedarik zincirlerinde ek sıkıntılara yol açıyor. Bu durumun gümüş talebinde bir azalmaya yol açabileceğini söyleyebiliriz.'' dedi.

 Analistlerden hiç bir yerde bulamayacağız altın tavsiyesi! Sonra kaçırdık demeyin

Altın fiyatlarında son dakika dalgası! Gram altın, Tam altın, çeyrek altın ne kadar? 12 Mayıs 2022 altın fiyatları

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı