29 / 04 / 2024

Kağıthane Belediyesi'nden hafriyat açıklaması!

Kağıthane Belediyesi'nden hafriyat açıklaması!

Kağıthane Belediyesi İhlas Haber Ajansı, bugün abonelerine “Kağıthane’de Hafriyat Terörü Devam Ediyor” başlığıyla servis ettiği haber için açıklama yaptı. İşte o açıklama;




Kağıthane Belediyesi İhlas Haber Ajansı'nın  “Kağıthane’de Hafriyat Terörü Devam Ediyor” başlığıyla servis ettiği haber için bir açıklama yaptı. İşte Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan o açıklama;

İhlas Haber Ajansı, bugün abonelerine  “Kağıthane’de Hafriyat Terörü Devam Ediyor” başlığıyla bir haber servis etmiştir. Haberde kaçak hafriyat dökümü yapıldığı, kaçak hafriyatın havadan görüntülendiği ve olayla ilgili de mahalle sakini olduğu iddia edilen bir kişinin röportajına yer verilmiştir. 


Kağıthane'de kaçak hafriyatın önüne geçilmiyor!


Maalesef, haber ajansı, kurumumuz aleyhine ve habercilik ilkelerine aykırı olarak daha önce yaptığı gibi yanlı, maksatlı, yönlendirmeli- asılsız haberlerine devam etmektedir. “Terör” kelimesi ile kurumumuzla ilgili kasıtlı bir algı oluşturma çabası içine girmiş durumdadır. Yapılan haberlerle ilgili kurumumuzun görüşü alınmamış, bilgi müracaatında bulunulmamıştır. Bu da basın meslek ilkelerine aykırıdır. 

 Arıcılar Bölgesi’nde hali hazırda yol  yapımı (Kağıthane TEM Yanyol Arıcılar Bağlantı Yolu ve Arıcılar Yolu Revizyon İnşaatı)  ile ilgili hafriyat çalışmaları devam ediyor. Bunun yanı sıra  gece kondu bölgesi olan alan kentsel dönüşüm çerçevesinde anlaşmalı şekilde özel mülkiyete geçmiş durumdadır. Gecekonduların, oluşturulacak yeni yaşam alanı için yıkım işlemleri gerçekleşmiş ve kendileri tarafından bekçi görevlendirilerek kontrol altına alınmıştır. Yıkım sonrası oluşan moloz ve kalıntıların kaldırılması da belli bir plan dahilinde yapılmakta ve belediyemiz tarafından takip edilmektedir.  Söz konusu yere “Kaçak Hafriyat Dökümü”  bu şekilde de önlenmektedir.

Haberde röportaj yapılan kişi Okan Ulusoy isimli şahıs söz konusu yerde ikamet etmemektedir. Çevre sakini vatandaşlardan edinilen bilgiye göre şahıs belirli zamanlarda sadece iş amaçlı alana gelmektedir. Gecekondulardan arta kalan yıkıntıları hafriyat dökümü diye yorumlaması bu sebepledir.



Her hangi bir basın mensubunun olay yerine gitmesi halinde de aynı cevapları alacağından şüphemiz yoktur.  Olayın içeriği ile birlikte mahalle sakinlerinin tepkileri ekte kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla bilgilerinize sunulmuştur. 

Nihat Kazancı; 

‘’ Mülk sahibi yıktıkları gecekonduların malzemesini kepçelerle buraya yığdı. Burayı stabilize yol yaptı. Belediyeyle alakası yok buranın. Burası özel mülk.''

‘’Biz burada doğduk burada büyüdük. Burada cinayetle ilgili bir şey olamaz, kamyonlar buraya girip hafriyat dökemez çünkü biz daha burayı terk etmedik. Bizim oturduğumuz yeri pislik içerisinde bırakmamız mümkün olabilir mi olmaz. Çünkü biz daha burada oturuyoruz. Zaten şu anda burayı Süleyman Çetinsaya almış. Kendisi evleri ve gecekonduları yıkmış enkazlarını da bırakmış. Yani şimdi bu enkazı gören diyor ki bu hafriyat ama bu hafriyat değil bunlar normalde gecekondu. Burada yaşayan 250 hane vardı. Bunların gecekondularının hepsi yıkıldı ama enkazı duruyor. Şu anda sadece ben ve 5-6 kişi daha evlerimizi vermedik, burada oturuyoruz, burada ikamet ediyoruz yani o söylenilen haber yanlış. Röportajı veren Okan dediğiniz şahısın babasının burada 5-10 tane koyunu var. Kendisi buraya sadece hafta sonları gelir oturup gider. O burada kalmıyor. Onun bu işlerle bir ilgisi yok. Onun buraya sadece 5-10 dakikalığına gelip gitmesi var ama biz buranın sakinleri olmamıza rağmen biz burada cinayet işlendiğini bilmiyoruz da Okan bunu nasıl biliyor? Öyle bir şey yok yani. Bunlar uydurma şeyler. Şu anda araştırsınlar 50 seneden beri en güvenli mahalle Arıcılar mahallesidir. Biz burada az kişi kaldık yani biz burada yabancı biri geçtiği zaman dahi sorarız kimsin nesin diye?


Muhtar Ada; ‘’Ben de 4 yıldır buradaki mahalle esnaflarındanım. 4 senedir daha hafriyat döküldüğünü ben görmedim. Ayrıca bu İstanbul Vadi’yi geçtikten sonra gördüğünüz gibi etraf tellerle çevrilmiş durumda. Adam güvenliğini koymuş buraya yani öyle hafriyat dökme gibi bir durum söz konusu değil. Zaten güvenliği buraya alıp bırakmasının amacı hafriyat dökümünü engellemek onun için buraya hafriyatın dökülmesi mümkün değil. Burada öyle bir durum olsa zaten ilk önce  bizim haberimiz olur, biz buna itiraz ederiz.

Bilgi Notu:

Kağıthane, Kentsel Dönüşümü bölgesinde en hızlı uygulayan ilçelerin başında gelmektedir. Hali hazırda İlçe’nin % 65 i kentsel dönüşümü tamamlamış durumdadır.  Ayrıca yüz ölçümü açısından en fazla yeşil alana sahip olan ilçe durumundadır. Bu anlamda da park sayımızı 280 e çıkardık.



Kağıthane Belediyesi 

                                                                                                   


Geri Dön