29 / 04 / 2024

Kağıthane kentsel dönüşüm 2013!

Kağıthane kentsel dönüşüm 2013!

Dönüşümün en hızlı yaşandığı ilçeler arasında yer alan Kağıthane, hızla sanayi kimliğinden sıyrılarak 7/24 yaşayan kent kimliğine kavuşuyor. Eski fabrikaların yerinde rezidansların yükseldiği bölgede şu ana kadar 180 bin yapı stoğunun yüzde 28’i yenilendi



Kentsel dönüşümün en hızlı yaşandığı ilçeler arasında yer alan Kağıthane, hızla yeni kent görünümüne kavuşuyor. Ağırlıklı olarak sanayi alanlarının yer aldığı Kağıthane’de fabrikaların yerinde lüks rezidanslar yükseliyor. 


Tarihte İstanbul’un saraylar, kasırlar, köşkler ve mesire alanlarıyla önemli bir yeri olan, sanayi bölgesi olarak ilan edildikten sonra fabrikaların gölgesinde kalmış ve çarpık kentleşme mağduru olan Kağıthane, son yıllarda yapılan çalışmalarla eski prestijini geri kazanmaya başladı. 


Kağıthane kentsel dönüşüm 2013!


180 bin yapının yüzde 28’i yenilendi

Kağıthane Belediyesi’nden alınan bilgiye göre şu ana kadar bölgedeki 180 bin yapı stoğunun yüzde 28’i yenilendi. Çevre düzenlenmesi ve tarih projeleriyle birlikte çehresini yenileyerek şehrin yeni iş merkezlerinden biri olmaya aday Kağıthane, dönüşümle birlikte sanayi kimliğinden kurtularak iş ve sosyal yaşamın iç içe olduğu 7/24 saat yaşayan bir kent kimliğine kavuşacak. 


İkinci bir ticaret aksı oluşturulacak

İstanbul Büyükdere Caddesi’nde A Plus ofislerin geliştiği bir ticaret aksı gelişen Kağıthane’nin doğusu Büyükdere Caddesi’ne komşu olduğundan Cendere Caddesi’ni planlanırken Büyükdere Caddesi’ne paralel ikinci bir ticaret aksı oluşturmak ve içinde B Plus ofislerin olduğu 7/24 yaşamın devam edeceği bir aks hedefleniyor. Bunun Büyükdere Caddesi ile Cendere Caddesi arasında kalan Gültepe, Çeliktepe, Seyrantepe gibi mahallelerin geri dönüşümünü tetikleyecek etkiye sahip olacağı düşünülüyor.


Kağıthane kentsel dönüşüm 2013!


Sanayi alanları hızla dönüşüyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm bölgesi seçilmesinin ardından dönüşümün en hızlı yaşandığı ilçelerden birisi olan Kağıthane'deki sanayi alanları hızla dönüştürülüyor. İlçenin merkezinde yeşil alan ve parklara geniş yer ayrılırken özellikle ticari gayrimenkul projelerinin ağırlık kazandığı Kağıthane’nin çok kısa bir zamanda İstanbul'un iş merkezi Maslak'a alternatif olması bekleniyor.


Ulaşım ve alt yapı çalışmaları ile değerini yükseltiyor

Kağıthane, son dönemde gerçekleştirilen ulaştırma ve altyapı yatırımlarıyla çekim merkezi haline geliyor. Tüneller ve metro bağlantılarıyla ulaşımın güçlendiği Kağıthane, yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Cendere Vadisi boyunca düzenleme çalışmaları süren alanlar, tarihi çalışmalar, yeni köprü ve havaalanı projeleri Kağıthane'nin değerini yükseltiyor.


Kağıthane kentsel dönüşüm 2013!


Her gün 29 dairelik bir apartman yıkılıp yapılıyor


İstanbul'un göbeğinde yeni bir şehir inşa ettiklerini vurgulayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Göreve geldiğimiz 2004'ten bugüne kadar Kağıthane'nin yüzde 28'ini dönüştürdük. Bu rakam yaklaşık 51 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı her gün 29 dairelik bir apartmanın yıkılıp yapılması hızında ilerliyor. Bu kadar kısa bir zaman içerisinde Anadolu'da herhangi bir şehirden daha büyük bir kenti sıfırdan inşa etmiş gibi olduk” dedi.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com

 



Geri Dön