29 / 04 / 2024

Kahraman Köktürk: Sağlık Turizmine önem verilmelidir!

Kahraman Köktürk: Sağlık Turizmine önem verilmelidir!

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğr.Gör. Kahraman Köktürk ''Sağlık turizmi alanında önemli bir pazar payı ülkemizi bekliyor. Sadece hastanelerde tedavi için gidilen bir turizm çeşidi olarak değerlendirilmemesi gerekir" dedi.



Dünyada ve ülkemizde sağlık turizmi son yıllarda hızla yükselen bir trend olup çok önemli bir alternatif turizm çeşidi olduğunu belirten Köktürk, "Sağlığına kavuşmak için ikamet ettiği ülkeden başka bir ülkeye herhangi bir sebeple tedavi amaçla gidilmesidir. Tedavi amaçlı gidene de sağlık turisti denir. Sağlık turizmi sadece hastanelerde tedavi için gidilen bir turizm çeşidi olarak değerlendirilmemesi gerekir" diye konuştu. 


Sağlık Turizmi! 


Köktürk, "Sağlıklı yaşam sunan her türlü turizm sağlık turizmi kabul etmek gerekmekle birlikte sağlık turizmi 3 ana başlıkta değerlendirilmektedir. Tıp Turizmi (Hastanelerde tedavi ve ameliyat vb. işlemler), Termal Turizm (Termal Tesislerde rehabilitasyon ve dinlenme vb. hizmetler)3. Yaşlı ve Engelli Turizmi (Geriatrik tedavi merkezi veya yaylalar da sosyal aktivitelerle birlikte uzun süreli konaklamalar)" dedi. 


Gerek Antalya gerekse Burdur'un bu paydan önemli gelir sağlayabileceğini ifade eden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğr.Gör. Kahraman Köktürk, "Türkiye, eşsiz ve stratejik coğrafi konumu ile Avrupa, Asya ve Orta Asya'ya sınırı bulunan iki kıta arasındaki kavşak noktasıdır. Birçok ülkeden uçakla kolay ve kısa sürede ulaşılabilir. Türkiye, geçmişinden gelen misafirperverlik geleneğini medikal turizm hizmeti anlayışıyla birleştirmiştir. Sağlık turistinin Türkiye'ye ayak basmasından itibaren, evine uğurlanana kadar ihtiyaç duyabileceği her türlü hizmet, uzman sağlık personeli ve acente yetkilileri tarafından karşılanmaktadır. Kısacası turizmciler bu alanda yatırım yapmalı bu pazara ülkemiz aşılmalıdır" şeklinde konuştu. 


Antalya İleri


Geri Dön