29 / 04 / 2024

Kahraman Köktürk: Sağlık Turizmine Önem Verilmelidir!

Kahraman Köktürk: Sağlık Turizmine Önem Verilmelidir!

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğr. Gör. Kahraman Köktürk sağlık turizmi alanında önemli bir pazar payı ülkemizi bekliyor. Avrupa ülkelerinde yaşlılar örneğin ameliyat sonrası bakıma muhtaç. Bu bakımlar oldukça uzun sürecek konaklama geliri demektir" dedi



Kahraman Köktürk "Dünyada ve ülkemizde sağlık turizmi son yıllarda hızla yükselen bir trend olup çok önemli bir alternatif turizm çeşididir. Sağlığına kavuşmak için ikamet ettiği ülkeden başka bir ülkeye herhangi bir sebeple tedavi amaçla gidilmesidir. Tedavi amaçlı gidene de sağlık turisti denir. Sağlık turizmi sadece hastanelerde tedavi için gidilen bir turizm çeşidi olarak değerlendirilmemesi gerekir. Sağlıklı yaşam sunan her türlü turizm sağlık turizmi ve Orta Asya'ya sınırı bulunan kabul etmek gerekmekle birlikte iki kıta arasındaki kavşak sağlık turizmi 3 ana başlıkta noktasıdır. Birçok ülkeden değerlendirilmektedir. uçakla kolay ve kısa sürede 1. Tıp Turizmi (Hastanelerde ulaşılabilir. Türkiye, tedavi ve ameliyat vb. işlemler) geçmişinden gelen 2. Termal Turizm (Termal misafirperverlik geleneğini Tesislerde rehabilitasyon ve medikal turizm hizmeti dinlenme vb. hizmetler) anlayışıyla birleştirmiştir. Sağlık 3. Yaşlı ve Engelli Turizmi turistinin Türkiye'ye ayak (Geriatrik tedavi merkezi veya basmasından itibaren, evine yaylalar da sosyal aktivitelerle uğurlanana kadar ihtiyaç birlikte uzun süreli duyabileceği her türlü hizmet, konaklamalar) uzman sağlık personeli ve acente Bu bağlamda gerek Antalya yetkilileri tarafından gerekse Burdur bu paydan karşılanmaktadır. 

Kısacası turizmciler bu alanda Türkiye, eşsiz ve stratejik yatırım yapmalı bu pazara coğrafi konumu ile Avrupa, Asya ülkemiz aşılmalıdır" dedi. 


Antalya Akdeniz Haber


Geri Dön