17 / 05 / 2024

Kahraman Sadıkoğlu yüzerkondu açıklaması yaptı!

Kahraman Sadıkoğlu yüzerkondu açıklaması yaptı!

Armatör Kahraman Sadıkoğlu yüzerkondusu MY fantasy hakkında basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yaptı



Armatör Kahraman Sadıkoğlu yüzerkondusu MY fantasy hakkında basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle dendi:

03.06.2010 tarihinde muhtelif basın organlarında MY FANTASY isimli tekne hakkında;
"Yasal şartları yerine getirmediği için Göcek-Dalaman koyundan çıkartıldığı" "Denize elverişlilik belgesi bulunmadığı" "Denizi ve çevreyi kirlettiği" "Görüntü kirliliği yarattığı" yönünde gerçeklerle bağdaşmayan haberler çıkmıştır. Bu   haberlerin   gerçeklerle   bağdaşmadığının   ispatı   edilebilmesi bakımından yukarıda sözü edilen My Fantasy isimli teknenin;
- İzmir Gemi Sicil Dairesine 3144 kayıt numarası ile tescil edilmiş olup, Gemi Sicil Tasdiknamesine,
- 21.08.2009 düzenleme tarihli Denize Elverişlilik Belgesine,
- 21.08.2009 düzenleme tarihli Uluslararası Tonilato Belgesine,
- 21.08.2009 düzenleme tarihli Gemi Adamı Donatımında Asgari Emniyet Belgesine,
- 12.08.2009 düzenleme tarihli Milletlerarası Yükleme Sınırı Belgesine,
- 12.08.2009 düzenleme tarihli Telsiz İstasyonu Ruhsatnamesi Belgesine,
sahip olduğunu açıkça belirtmek isteriz.
My Fantasy isimli teknenin, Gemi Sicil Tasdiknamesine sahip olması dolayısıyla yasalara göre bir gemi olduğu, Denize Elverişlilik Belgesi ve diğer belgelere sahip olması dolayısıyla da, tüm denizlerde sefer ve demirleme yapabilmesinin mümkün olduğu açıktır.
Ayrıca My Fantasy isimli teknede, hemen hemen hiçbir özel yat veya teknede mevcut olmayan 50 ton kapasiteli atık su tankının ve özel arıtma sisteminin mevcudiyeti de, hiçbir şekilde denizin ve çevrenin kirletilmediğinin açık bir göstergesidir. Yasalarımızda gemilerin görüntü estetiğine ilişkin herhangi bir kavram ve tanım bulunmadığından, bahse konu teknenin görüntü kirliliği yaratamayacağı da ortadadır. Bunun   yanı   sıra  adı   geçen  teknenin   her  türlü, kamusal   mali yükümlülükleri ödenmiş ve bu anlamda devlete de herhangi bir borcu bulunmamaktadır.
Son olarak, Göcek-Dalaman koyundan yasal şartları yerine getirmediğinden değil, süresi gelen yüzerhavuz içerisinde bakım-onarımlarının yapılabilmesi için ayrılmıştır.
Gerçekler bu iken, hem yasaları ve hem de kamuoyunun doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgi alma hakkının ihlal edildiği bu tür haberlerin haksız ve insafsız olduğu açıktır.
Basın gücünün kötüye kullanılarak, bir tür linç mantığı ile yeterli araştırma yapılmaksızın ve konunun ilgililerinin açıklama ve savunma hakkı verilmeksizin bu tür haberlerin yapılması işbu ilanın verilmesini zorunlu kılmıştır.


Geri Dön