17 / 05 / 2024

Kahraman Sadıkoğlu'nun yüzen villası Marmaris'te!

Kahraman Sadıkoğlu'nun yüzen villası Marmaris'te!

Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun `800 metrekarelik yüzen dubleks villası' yazla birlikte Marmaris koylarında boy göstermeye başladı



Çevreciler, son olarak Orhaniye köyündeki Martı Marina'ya çekilen My Fantasy'nin Marmaris'ten gitmesini istedi.

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan "Orhaniye koyu fiziki yapısı nedeniyle her an kirlenmeye müsait turizm koyudur. My Fantasy'nin denize elverişlilik belgesi olsa da olmasa da bu tekneyi sularımızda görmek istemiyoruz. İlgili makamlar çevresel değerlere ve turizme daha fazla zarar verip yıpratmadan, bu denizkonduyu denizlerden men etmeli" dedi.

Martı Marina Genel Müdürü Ercan Güneştutar'a göre ise yüzme havuzlu, saunalı ve helikopter pistli 800 metre karelik `gemi'nin marinada bulunmasının herhangi bir yasal engeli yok: "Sergi-gösteri gemisi ruhsatı olduğuna göre bizim marinaya almamızda bir sakınca yok. Bir aylık kontrat yapıldı. Elektriğini, suyunu alabilecek. Pis atığını marinamıza verebilecek. Yani tüm imkânlardan yararlanabilecek. Şimdi eğer bu tekne gittiği yeri kirletiyorsa, devlet göndersin gerekli makamlarını yazsınlar cezasını. (My Fantasy) 10 günden fazla bir yerde kalmayacakmış. O zaman gemi ruhsatını da iptal etsinler."

My Fantasy, 11 yıl önce `duba/yat' olarak belgelendi ve Sarsala Koyu'na demirledi. Halatlarla kıyıya bağlı yüzer villa, duba yat olarak ruhsat aldığı için tek kuruş vergi ödemeden ve Denize Elverişlilik Belgesi çıkarmadan yıllarca koy işgaline devam etti. Yıllar içinde tepkiler büyüyünce Muğla Valiliği, Denizcilik Müsteşarlığı'na bu durumun ne olacağını sormaya başladı. Tepkiler yoğunlaşınca My Fantasy'ye önce 2008 yılında `sergi/gösteri gemisi' ruhsatı verildi. Romörkorla çekilerek koy koy gezdirilen My Fantasy, Denize Elverişlilik Belgesi'ni de aldı. Şimdi `Yola Elverişlilik Belgesi'ni almak için bekliyor.
Radikal/Doğuş Esat


Geri Dön