03 / 05 / 2024

Kahraman Sadıkoğlu'nun yüzen villasına ceza!

Kahraman Sadıkoğlu'nun yüzen villasına ceza!

Armatör Sadıkoğlu'nun yatı Göcek Mopak İskelesi'ne çekildi



Fethiye'nin Göcek koylarında çevre kirliliğine neden olduğu iddiasıyla kamuoyunun tepkisine neden olan armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun yatı "My Fantasy"ye "hapis" cezası verildi. Denizcilik Müşteşarlığı  İzmir  Bölge Müdürlüğü'nün 20.804 numaralı teknik tutanağında "sergi ve gösteri gemisi" olarak geçen "My Fantasy" 12 Haziran'da demirlendiği Göcek Adası'ndan, Göcek Liman Başkanlığı talimatıyla Mopak İskelesi'ne çekildi. Yetkililer yatın "denize elverişlilik belgesi" bulunmadığından Mopak İskelesi'nden herhangi bir yere ayrılmasına izin verilmeyeceğini de açıkladı.

Bakan: Ağır ceza keseceğiz

Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, konunun medya organlarında yer alması üzerine yaptığı açıklamada "Bu denizkonduya izin vermeyeceğiz. Gerekeni yapacağız, ağır cezalar keseceğiz" dedi.

Muğla Valiliği yetkilileri daha önce, "My Fantasy" hakkında 2008'de 2 farklı dönemde Göcek Liman Başkanlığı'nca işlem yapıldığını ve toplam 10 bin TL ceza kesildiğini bildirmişti. Yetkililer "Bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Çevre Müdürlüğü ekipleri, yatın çevreyi kirletip kirletmediğini inceleyecek. Yat, sintine suyu, atık sular ve katı atıkları nereye verdiğini bildirmezse yaptırım uygulanacak" bilgisini vermişti.

"Gemimizin denize elverişlilik belgesi var"

10 YILDIR Göcek'in ünlü Sarsala Koyu'nda demirli olan, zaman zaman çok sıkıştığında başka koylara çekilen "My Fantasy"nin sahibi Kahraman Sadıkoğlu kendini şöyle savundu: "Türkiye lahmacun cumhuriyeti değil. Benim elimde 'My Fantasy'nin gemi olduğuna dair her türlü resmi belge var. Gemimizin denize elverişlilik belgesi de, tonalito belgesi de var. Ben bu belgeleri Migros'tan almadım. Bağlı olduğum yerden alıyorum. Sürekli ceza aldığım için yer değiştirdiğim söyleniyor. Bu doğru değil. Göcek koylarında 1.5 aydan fazla bir koyda duramaz bir gemi. Bu yüzden sürekli yer değiştiriyoruz."

Çevre Bakanlığı Özel Çevre Koordinatörlüğü Kurulu Başkan Vekili Ahmet Özyanak ise "Biz konuya çevre hukuku açısından bakıyoruz. Bu geminin koylarda kalmasına artık izin verilmeyecek. Sadece bu gemi değil, diğer gemilerin de Göcek koyunda uzun süre kalmasına izin verilmeyecek" diye konuştu.

Vatan

İlgili Haberler

Kahraman Sadıkoğlu'nun yüzen villasına ceza yok

Kahraman Sadıkoğlu'nun yüzer evine duba - yat belgesi

 


Geri Dön