29 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Azerbaycan Mahallesi 320 dönümlük alan üzerine kurulacak! 2 bin 122 bağımsız bölüm!

Kahramanmaraş Azerbaycan Mahallesi 320 dönümlük alan üzerine kurulacak! 2 bin 122 bağımsız bölüm!

6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş'ta inşaat çalışmaları devam ediyor. Depremde yardıma ilk koşan ülke Azerbaycan'a teşekkür etmek amacıyla Kahramanmaraş'ta kurulan Azerbaycan Mahallesi 320 dönümlük alan üzerine kurulacak.



6 Şubat depremlerinin ardından yardım ve desteklerinden dolayı Azerbaycan'a teşekkür etmek için Kahramanmaraş'ta Azerbaycan Mahallesi kurulacak.

Azerbaycan Mahallesi'nin toplam uzunluğu 197 kilometreyi bulan 15 bin 510 fore kazık üzerine inşa ediliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 320 dönümlük alan üzerine hayata geçirilecek mahallenin 100 milyon dolarlık kısmının Azerbaycan tarafından karşılandığını ifade etti.

Ayrıca kardeş ülke Azerbaycan, depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a içerisinde sosyal donatıların yer alacağı 1000 konut sözü de verdi. 

Kahramanmaraş Azerbaycan Mahallesi 320 dönümlük alan üzerine kurulacak! 2 bin 122 bağımsız bölüm!

İLK TEMEL, HAYDAR ALİYEV İLKOKULU OLDU

Felaketin ilk gününden itibaren Türkiye'nin yanında olan Azerbaycan’a teşekkür etmek için konutların inşa edileceği alana Azerbaycan Mahallesi ismi verildi. Mahallede ilk olarak 29 Nisan'da Haydar Aliyev İlkokulu'nun temeli atıldı. 24 derslik okulun temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev video konferans ile katıldı.

Azerbaycan Mahallesi'nde konutlar ve iş yerlerinin inşa edileceği alanlarda zemin güçlendirmesi yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Göngör,  TOKİ  tarafından hayata geçirilecek konutların inşa edileceği alanda incelemeler yapıp, zemin güçlendirme çalışması yapan firmanın yetkililerden bilgi aldı. Başkan Hayrettin Güngör, depremlerden sonra Azerbaycan'ın çok büyük yardım ve desteklerini gördüklerini ve bunu hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. 

Çok güzel bir mahallenin inşa edildiğini ifade eden Güngör, "Şimdi burada 1323 konut ile 799 iş yerinin 100 milyon dolarlık kısmını kardeş ülke Azerbaycan karşılıyor." dedi.

320 dönümlük bu alanda yoğun bir çalışma olduğunu söyleyen Güngör, bölgede çalışmaların devam ettiğini, güçlendirme çalışamları yapıldığını belirterek, "Dolayısıyla şu an burada 15 metreye kadar fore kazıklar yapılıyor, zemin güçlendiriliyor. Zemin+3 ve zemin+4 kat şekliyle burada her türlü sosyal donatı alanı olan bir mahalle ortaya çıkıyor. Konutların altında otoparklar, sağlık alanlarıdır, okuldur,  yeşil alanlar, sosyal alanlar, hepsi düşünülmüş, gerçekten son derece güzel bir mahalle oluşturuluyor."

Kahramanmaraş Azerbaycan Mahallesi 320 dönümlük alan üzerine kurulacak! 2 bin 122 bağımsız bölüm!

'HAK KAYBI OLMAYACAK'

Azerbaycan Mahallesi'nin inşa edildiği alanda deprem öncesi -iş yeri ve konutlarının bulunduğunu hatırlatan Başkan Güngör, "Şundan hiçbir şekilde kaygı duyulmasın, burada kimin evi, kimin iş yeri, kimin konutu, ofisi varsa aynı şekilde verilecek. Bunların hiçbir hak kaybı olmayacak" dedi.

TOKİ tarafından depremzedeler için inşa edilen konutlarda çalışmaların devam ettiğini, bir kısmının yakın zamanda hak sahiplerine teslim edileceğini ifade eden Hayrettin Güngör, bunların dışında şehir merkezinde de konut ve iş yeri yapılacağını belirtti.

Kahramanmaraş Azerbaycan Mahallesi 320 dönümlük alan üzerine kurulacak! 2 bin 122 bağımsız bölüm!

15 BİN 510 FORE KZIK ÜZERİNE YAPILIYOR

Azerbaycan Mahallesi, Şazibey Mahallesi ile Hayrullah Mahallesi'nin kesiştiği 320 dönümlük bir alan üzerine kuruluyor. Alanda deprem öncesinde 1306 konut ile 776 iş yeri olmak üzere toplam 2 bin 82 bağımsız alan bulunurken, proje kapsamında 799 iş yeri ve 1323 konut olmak üzere toplam 2 bin 122 bağımsız bölüm yer alıyor. 

Konut ve iş yerleri dışında cami, okul ve sosyal alanların da yer alacağı Azerbaycan Mahallesi'nde yapıların inşası öncesi zemin güçlendirme çalışmaları yapılıyor. 

KDV hariç 1 milyar 62 milyon TL'ye ihalesi yapılan zemin güçlendirme çalışmasının şu ana kadar yüzde 12'lik kısmı tamamlandı. 

Proje kapsamında alanda fore kazık, hafriyat, grobeton, yalıtım, atık su, yağmur suyu, koruma betonu, içme suyu, Telekom ve yol altyapı imalatlarını gerçekleştirecek. 

Alana her biri 80 santimetre çapında olan toplam 15 bin 510 fore kazık çakılacak ve bunların 8 bin 378'inin uzunluğu 15 metre, 7 bin 132'sinin uzunluğu ise 10 metre olacak. 

Fore kazıklarının toplam uzunluğu ise yaklaşık 197 kilometre. Sözleşmeye göre 27 Ekim tarihinde yer tesliminin gerçekleştirildiği zemin güçlendirme çalışmalarının 21 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanması bekleniyor. Zemin güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından konut ve işyerlerinin inşaatına başlanacak.

Yeni yılda ne kadar doğalgaz faturası gelecek? Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

TOKİ Muğla projesi yarın ihaleye çıkıyor! Bu ilçeye 546 konutluk yeni proje müjdesi!


Geri Dön